Doe Deze Dingen Vooral Niet in het Buitenland

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (284 stemmen, gemiddeld: 4,18 van de 5)
Laden...

Waarom naar het buitenland?

Heb je altijd al eens in het buitenland willen werken? Trekken Griekenland, Italië en Frankrijk je enorm en wil je daar een paar maanden aan de slag om eens te kijken hoe het is om te werken in het buitenland?

Er zijn veel verschillende banen waar je direct op kunt solliciteren. Dit kan seizoenswerk zijn, maar het kunnen ook gewoon tijdelijke aanstellingen zijn.

Afbeelding gewoontes en gebruiken in het buitenland. je ziet een foto van onderkant vrouw met koffer

Voor sommige banen heb je een diploma of talenknobbel nodig, voor andere banen moet je het land kennen en voor weer andere banen, daar hoef je alleen maar hard te kunnen werken.

Wanneer je voor een periode naar het buitenland gaat om daar te gaan werken, zijn er verschillende voordelen. Allereerst leer je een andere taal veel sneller door er middenin te zitten.

Daarnaast zie je meer van de wereld en is het een spannende manier om extra geld te verdienen. Maar ook voor de toekomst is het bijzonder aantrekkelijk.

Je legt contacten in het buitenland en je krijgt dankzij je ervaring een aantal unieke punten op jouw cv, waardoor je sneller aan werk kunt komen.

Werk voor iedereen

Er zijn duizenden banen die jaarlijks aangeboden worden op de vacaturemarkt. Je kunt aan de slag als reisleider, in de horeca bij een groot hotel, of je kunt aan het werk als plukker ergens in een klein dorpje.

Alle banen hebben hun eigen voordelen en nadelen, maar dankzij het brede aanbod kun je altijd vinden waar jij naar op zoek bent.

Je kunt direct de vacatures bekijken en je interesse laten blijken. Wanneer je eerst meer informatie wilt, kun je altijd contact met ons opnemen. Maar hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat die perfecte baan voor volgend zomer al door iemand anders opgevuld gaat worden!

Belangrijkste gebruiken in het buitenland

Alle landen hebben hun eigen gebruiken. Wat in het ene land heel normaal is, wordt niet geaccepteerd in een ander land. Als toerist worden veel dingen je vergeven, maar het wordt altijd op prijs gesteld wanneer je aan de lokale gebruiken houdt.

Het kan je helpen om het ijs sneller te breken en voorkomen dat je vreemd wordt aangekeken. Lees daarom de gebruiken van de volgende landen door voordat je ze bezoekt. 

Gebruiken in China

 • Smakken, slurpen en boeren wordt bij ons gezien als onbeleefd, maar in China is dit heel normaal. Door dit te doen laat men zien dat ze het eten lekker vinden. Chinezen doen dit ook omdat ze op die manier beter het eten kunnen proeven. 
 • Voor Chinezen is het heel belangrijk om te laten zien dat ze situaties onder controle hebben, ook als ze dit niet hebben. Ze zullen bijna altijd zeggen dat ze iets voor je kunnen regelen, verbaas je niet wanneer achteraf blijkt dat het niet kan. Voor Chinezen is het ook belangrijk om controle te hebben over hun emoties, een Chinees zal niet snel laten merken wanneer hij of zij boos is.
 • In China is het niet gebruikelijk om iemand aan te raken wanneer je die persoon niet goed kent. Wanneer je iemand ontmoet schud je niet de hand, maar is het normaal om het hoofd ligt te buigen. Chinezen kunnen soms heel direct met hun vragen of opmerkingen zijn, schrik hier niet van. Probeer altijd een vraag te beantwoorden en wees niet bang om zelf persoonlijke dingen te vragen.

Afbeelding van man met andere buitenlander eten samen gebruiken en gewoontes als je buitenland reist

Gebruiken in India

 • In India vinden de mensen de linkerhand onrein, deze wordt gebruikt om na het toiletgebruik schoon te maken. Aanbieden en aannemen van dingen wordt daarom altijd met de rechterhand gedaan. 
 • In veel landen is het gebruikelijk om af te dingen, dit is ook in India het geval. Het is heel normaal om iets te kopen voor de helft van de originele prijs. 
 • In sommige landen, zoals China, is het ongebruikelijk om iemand anders aan te raken, maar in India is dit heel normaal. Het is heel gewoon om hand in hand te lopen, of iemand langdurig vast te houden.
 • Ben je de weg kwijt of heb je een vraag? Probeer dan een man aan te spreken, het is ongebruikelijk om vrouwen aan te spreken wanneer je ze niet kent.

Gebruiken in Italië

 • Italianen vinden het niet fijn om bekritiseerd te worden, probeer kritiek algemeen te houden en wees niet te direct. Italianen waarderen het daarentegen wel wanneer je ze complimenteert.
 • Koffie is heilig in Italië en er zijn verschillende regels voor wanneer wat gedronken wordt. In België en België krijg je vaak een zwarte – of filterkoffie wanneer je koffie bestelt, maar in Italië moet je specifiek zijn met je bestelling.
 • Bij ons is het ongebruikelijk om een telefoon midden in een gesprek op te nemen, men excuseert zich voordat wordt opgenomen, of wacht met opnemen. Italianen nemen de telefoon meteen op, dit kan je zelf ook zonder probleem doen.

Gebruiken in Marokko

 • In Marokko vindt men het vies om met schoenen in huis te lopen, doe daarom altijd je schoenen uit voordat je bij iemand naar binnen gaat.
 • In Marokko eten de mensen met hun handen, om precies te zijn met de duim en twee vingers. Kijk er dus niet van op wanneer er geen vork en mes bij het bord ligt.
 • Ook in Marokko is het geen probleem om iemand aan te raken, je zal dit vaak zien wanneer mensen met elkaar aan het praten zijn.

Gebruiken in Rusland

 • In veel landen is het gebruikelijk om een cadeau mee te nemen wanneer je iemand thuis bezoekt, dit is ook het geval in Rusland. Het is normaal om het cadeau niet in eerste instantie te accepteren, maar dit zal uiteindelijk met veel liefde ontvangen worden.
 • In Rusland komt het vaak voor dat de gastheer of vrouw een toast uitbrengt, dit kan bij een diner of een zakelijke gelegenheid zijn. Het is onbeleefd om direct te gaan eten. Wacht tot iedereen zijn of haar eten heeft en totdat de toast is afgelopen.
 • Het is gebruikelijk om een glas bij te schenken wanneer het snel leeg is. Laat altijd een laagje over in je glas wanneer je niet van plan bent om veel te drinken.

Gebruiken in de Verenigde Staten

 • Waar het bij ons heel normaal is om over het weer te praten, is het in de Verenigde Staten altijd goed om over sport of familie te praten. Gesprekken over religie en seks kan je beter vermijden, dat soort onderwerpen kunnen in een verhitte discussie veranderen.
 • In de VS zijn de porties in restaurants zeer groot, het is dan ook zeer gebruikelijk dat klanten hun bord niet leeg krijgen. Bij ons wordt het ook steeds gebruikelijker, maar in de VS vraagt bijna iedereen om de restanten mee naar huis te nemen.
 • In de Verenigde Staten zie je niet veel mensen roken op straat, of voor de deur van een restaurant, dit vindt men namelijk niet zo netjes. Veel restaurants en gebouwen hebben een rookruimte, hier is het heel normaal om te roken.

Blog Wonen en Werken in Buitenland

4 thoughts on “Doe Deze Dingen Vooral Niet in het Buitenland

 1. Wout reiziger aan Antwoorden

  Hallo ik ga over 2 maanden verhuizen naar Nederland. Heb er zin in.. Mijn vriendin komt daar vandaan en ik merk toch dat er kleine verschillen tussen ons zijn. Het verschil tussen Nederlanders en Belgen zou een mooie aanvulling zijn op dit artikel…

 2. Nora Steenhouwer aan Antwoorden

  Ik heb 2 jaar in Italië gewoond. Voordat ik ging hield ik niet van koffie. Nu kan ik niet zonder

Geef een antwoord