1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2.382 stemmen, gemiddeld: 4,36 van de 5)
Laden...

Wie wilt wonen en werken in Griekenland maakt een goede keuze! Het land heeft een heerlijk klimaat, de mensen zijn er ontzettend gastvrij en de Griekse keuken is van uitmuntende kwaliteit. Het leven is er wat dat betreft echt een feest. 

Actuele vacatures in Griekenland zie je hieronder. Klik op de vacature waar je meer over zou willen weten.

   

  Werken in Griekenland: Algemene info + Sociale zekerheidsstelsel

  Griekenland kent een aantal bloeiende sectoren, zoals de toeristische sector (als reisleider in de zomer), de agrarische sector en de dienstverlenende sector (hotel of Horeca bijvoorbeeld). Er is wat dat betreft gemakkelijk werk te vinden voor eenieder die wilt wonen en werken in Athene of een andere stad. 

  Afbeelding Vacatures en jobs om te werken in Griekenland Athene. Je ziet een eiland met zon en bloemen.

  Vanzelfsprekend stel je jezelf net als in België aan een bedrijf voor door middel van het schrijven van een aantrekkelijke sollicitatiebrief en het bijvoegen van je curriculum vitae.

  Het is belangrijk dat je motiveert waarom je denkt geschikt te zijn voor de functie. Daarnaast laat je zien wat je werkervaring is en voeg je idealiter een aantal referenties toe, zodat je toekomstige werkgever navraag over je kan doen.

  Belangrijk bij het vinden van een job is een persoonlijk netwerk. In Griekenland is het gebruikelijk dat je via familie, bekenden of vrienden een tip voor jobs bemachtigt. Dit kan als een groot verschil met België worden gezien.

  Meld je gratis aan door te klikken op de knop hieronder, omdat het eenvoudig is en we je dan verder kunnen begeleiden met het vinden van een goede job in Griekenland.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

  In Griekenland heb je bij een fulltime contract recht op minimaal 20 vakantiedagen. Deze krijg je net als in België doorbetaald. Natuurlijk mag je zelf weten wanneer je deze dagen inzet. Doe dit wel altijd in goed overleg met de werkgever.

  Het aantal vakantiedagen kan na een aantal werkjaren oplopen tot maximaal 26 vrije dagen. Je mag in Griekenland (met inbegrip van overuren) maximaal 48 uur per week werken.

  Let wel op dat de lonen er een stuk lager liggen dan in België wanneer je gaat werken in Griekenland.

  Hieronder nog een aantal jobportals waar je ook banen kunt vinden:

  Hieronder kun je genieten van een video die heel goed de schoonheid van Athene samenvat:

  Zelf ook wonen en werken in Athene? Solliciteer dan nu eenvoudig en gratis via de knop hieronder, want dan kunnen we je verder helpen.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop

  Dit maakt allemaal onderdeel uit van de Griekse verzorgingsstaat. Een heel belangrijke regeling hierbinnen is de Griekse volksgezondheidsregeling Idrima Kinonikon Asfalisseon (IKA). Je bent als werknemer verplicht onderdeel van deze IKA wanneer je wilt werken in Athene of een andere stad.

  Door de bijdragen aan deze volksgezondheidsregeling ben je verzekerd in het geval van bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, ziekte, overlijden of zwangerschap. In de meeste gevallen word je door je werkgever aangemeld.

  Echter raden we je aan dit goed te checken, zodat je niet per ongeluk onverzekerd blijkt. Alle IKA documentatie moet je goed bewaren, want deze dient als verzekeringsbewijs. In het geval van werkloosheid dien je zaken te doen met de Manpower Employment Organization (OAED).

  Kortom, het is erg belangrijk dat je goed de weg kent binnen het sociale domein in Griekenland. Loop daarom gerust eens binnen bij één van deze instanties. Ze helpen je graag wanneer je wilt werken in Griekenland in steden zoals Athene, Kreta, Rhodos of een andere plek. 

  Afbeelding Werken in Griekenland Athene vacatures je ziet Santorini

  Griekenland en verblijfsdocumentatie

  Wanneer je als Belg in Griekenland wilt werken dan heb je geen werkvergunning nodig. Alleen niet-Europeanen hebben deze nodig. Je kunt daarnaast in principe gewoon drie maanden in Griekenland verblijven zonder verblijfsvergunning.

  Blijf je langer in het land dan moet je wel over een geldige verblijfsvergunning beschikken. Heb je die dan niet en word je gecontroleerd, dan kun je zelfs een boete krijgen. De verblijfsvergunning is maximaal vijf jaar geldig.

  Afbeelding infographic werken en wonen in Griekenland

  Zorg er dus voor dat je dit allemaal netjes op tijd regelt en in de gaten blijft houden. Dit kan eenvoudig via lokale overheidsdiensten wanneer je over voldoende geld beschikt of een job hebt.

  Je krijgt vervolgens een AFM code die je nodig hebt voor je belastingaangifte en gebruikt voor de communicatie binnen de IKA. Het is in Griekenland erg belangrijk dat je je zaakjes goed op orde hebt. Bewaar alle je correspondentie daarom goed als je wilt werken in Griekenland.

  Solliciteer makkelijk en kosteloos door te drukken op de knop hierbeneden, omdat je dan sneller je droom job vindt.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop