1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (792 stemmen, gemiddeld: 4,41 van de 5)
Laden...

Bereid je je voor op wonen en werken in Bulgarije? Of ben je onlangs al verhuisd naar Sofia, Varna, Plovdiv of een andere internationale Bulgaarse stad?

Wonen en werken in Bulgarije is zonder meer een spannende internationale kans en een intercultureel avontuur.Denk aan een bezoek aan het landschap, zoals de Sofia-vallei, om te weten hoe Bulgaarse mensen de Slavische Erfgoeddag vieren. Of een voorproefje krijgen van Bulgaarse populaire gerechten zoals sarma.

Check hieronder actuele vacatures in Bulgarije en Klik op de vacature die je interessant lijkt om er meer over te lezen.

   

  Werken in Bulgarije: Algemene info + Sofia’s economische activiteit

  Gedma richt zich echter niet alleen op jobs in Bulgarije. We hebben korte overzichtsgidsen voor verschillende locaties over de hele wereld – van werk in Spanje tot jobs in Marokko.

  Veel emigranten zijn naar Sofia verhuisd om daar te werken en wonen. De Bulgaarse hoofdstad ziet zijn economie stijgen en is een zegen voor buitenlanders die een baan zoeken in deze stad.

  Afbeelding jobs werken in Bulgarije vacatures Sofia. Je ziet een kerk.

  Wil jij ook werken in Bulgarije, Sofia of een andere stad? Meld je dan nu geheel vrijblijvend en gratis aan via de knop hieronder.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

  Sofia is het economische hart van Bulgarije. De stad herbergt vele lokale en internationale hoofdkantoren van bedrijven. Een van de meest economisch actieve sectoren van de Bulgaarse hoofdstad zijn productie, metallurgie, elektriciteit, olie, watervoorziening en ten slotte catering.

  Daarnaast zijn veel outsourcing bedrijven gevestigd in Sofia en hebben ze de neiging om profielen te rekruteren in communicatie, callcenter, IT of management. Deze jobs in Bulgarije zijn zeer gewild, vooral in de hoofdstad.

  Hoe vind je een jobs in Bulgarije?

  Omdat Sofia de thuisbasis is van veel buitenlandse bedrijven, is het een zegen voor buitenlanders die daar willen werken. Het beheersen van een of meer talen kan een serieus voordeel blijken te zijn, vooral voor klantenrelaties, headhunters of computerwerk.

  Wat betreft het zoeken naar jobs en vacatures in Bulgarije, kan dit op internet of op locatie worden gedaan, dankzij contacten die zijn gelegd in de professionele omgeving. In Bulgarije is mond-tot-mondreclame gebruikelijk.

  Er zijn ook veel sites voor het zoeken naar een functie of het plaatsen van een CV op virtuele professionele netwerken. Het nationale arbeidsbureau en de Kamer van Koophandel kunnen ook van grote waarde zijn bij het zoeken naar werk in de hoofdstad.

  In Bulgarije moet de werving van buitenlandse onderdanen worden gerechtvaardigd door hun kwalificaties, die moeilijk te exploiteren zijn onder de Bulgaarse bevolking.

  Het vinden van een baan kan in het begin dus moeilijk zijn. Er blijft echter veel vraag naar nieuwe werknemers. Dit aspect kan dus snel vervagen door vooral te communiceren met de expats in Bulgarije.

  In de volgende video wordt in het Engels uitgelegd hoe het is om te werken in Bulgarije.

  Wil je zelf ook goede jobs in Bulgarije vinden? Solliciteer dan nu kosteloos en vrijblijvend via onderstaande button.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop

   Handige links voor werken in Bulgarije

  Hieronder nog wat handige sites om te zoeken naar een job in Bulgarije.

  Vacaturesites

  Uitzendbureaus

  Bulgarije’s professionele interesse

  De werkwereld in Sofia, Varna en Plovdiv bieden veel mogelijkheden voor werken in het buitenland. Buitenlandse profielen zijn waarschijnlijk interessant voor Bulgaarse bedrijven en internationale bedrijven die in de hoofdstad zijn gevestigd.

  De actieve bevolking in Bulgarije heeft ook veel jonge afgestudeerden. De arbeidsmarkt biedt aanzienlijke kansen voor universitair afgestudeerden wier beroepservaring nog steeds minimaal is. Academische kwalificaties hebben namelijk enige invloed op de werving van kandidaten.

  Salaris / Loon in Bulgarije

  In tegenstelling tot andere Europese landen bedraagt ​​het Bulgaarse minimumloon slechts circa honderd zeventig euro (340 lev) per maand. Dientengevolge kunnen de salarisambities niet te hoog zijn. Er is echter een uitzondering als Belg of Nederlander.

  Als je namelijk via ons solliciteert en Vlaams- of Nederlandstalig bent dan zul je veel meer geld verdienen (tegen de 1000 euro per maand mogelijk), omdat je zult werken bij Nederlandse of Belgische bedrijven in Bulgarije. Jouw levensstandaard zal dus vele malen beter zijn dan de gemiddelde persoon in dat land.

  Solliciteer nu via onderstaande knop, want dan kunnen we je goed op weg helpen om te werken in Bulgarije.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop