Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan? Neem dan gerust contact met ons op via contact@gedma.be.

Waar moet ik aan denken wanneer ik in het buitenland ga wonen en werken?

Afbeelding koffer en wereldbol met kleine figuren en paspoort voor buitenland vragen

Voor een (tijdelijke) verhuizing naar het buitenland zijn er altijd zaken die geregeld moeten worden – ook binnen Europa. Hoewel wonen, werken en studeren in EU-landen met een Europees paspoort vrij is, betekent dat niet dat je helemaal niets hoeft te regelen.

Allereerst zijn de financiën natuurlijk erg belangrijk. Hoeveel geld heb je nodig voor de reis en de periode voorafgaand aan de eerste uitbetaling? Het is goed om een budget apart te zetten voor de beginfase.

Wat je moet regelen hangt ook sterk af van de duur van je buitenlandavontuur. Blijf je korter dan acht maanden? Dan hoef je je niet uit te schrijven bij je gemeente in België. Bij buitenlandverblijven van langer dan acht maanden wordt uitschrijving in veel gemeentes wel vereist. Controleer bij je eigen gemeente wat de regels zijn.

Wanneer je je inderdaad behoort uit te schrijven, regel je eerst de uitschrijving in je eigen land. Vervolgens schrijf je je in waar je gaat werken. Vraag ook of jouw werkgever inschrijving bij de gemeente regelt voor werknemers.

Dat zal je namelijk een hoop tijd en moeite schelen. Over het algemeen zullen opdrachtgevers tijdens de sollicitatiefase al informatie geven over de zaken die voor je geregeld worden.

Salarisindicatie?

Afbeelding salaris en arbeidsovereenkomst animatie

Zal er een indicatie gegeven worden van het salaris?

Het verschilt per vacature of er een salarisindicatie vermeld wordt. Het kan zo zijn dat de werkgever het loon afhankelijk van jouw werkervaring afstelt.

Tijdens een persoonlijk gesprek verderop in de sollicitatieprocedure zal ook het salaris ter sprake komen. Bij vrijblijvend solliciteren neemt een recruiter of opdrachtgever contact op om te informeren over de details van de functie.

Netto- of brutoloon?

Staat er een netto- of brutosalaris in de vacature?

Alle salarisindicaties in onze vacatures vertonen het brutoloon. Met een nettoloon kan geen duidelijk beeld gegeven worden, omdat ieder land en elke werkgever het nettosalaris anders berekent.

Er spelen verschillende factoren mee bij de berekening, zoals belastingen en verzekeringen. Voor een goede indicatie van het nettosalaris word je persoonlijk geïnformeerd.

Je kunt er wel vanuit gaan dat de meeste salarissen lager liggen dan in België, maar daarbij zijn de levenskosten ook lager. Je zult aan het einde van de maand meer dan voldoende overhouden om comfortabel te leven.

Met kinderen naar het buitenland?

Is het verstandig om met (kleine) kinderen naar het buitenland te verhuizen?

We raden mensen met een of meerdere kinderen doorgaans niet aan om naar het buitenland te emigreren. Een vacature vinden die geschikt is voor gezinnen met (jonge) kinderen, waarbij 1 persoon in het gezin gaat werken, is bij ons momenteel lastig (behalve voor Marokko).

De vacatures op onze website bieden meestal geen passend salaris om een gezin van te onderhouden tenzij beide ouders gaan werken. Ook gaat het voornamelijk om fulltimecontracten, waardoor een oppas noodzakelijk is. Het vinden van geschikte kinderopvang in het buitenland kan erg moeilijk zijn.

Op het moment zal de kans klein zijn dat je een vacature vindt die het mogelijk maakt om met kinderen naar het buitenland te kunnen vertrekken.

Koop- of huurhuis in België?

Afbeelding van een woonkamer animatie voor wonen in het buitenland

Wat kan ik het best doen als ik een eigen woning of huurhuis heb in België?

Het vacatureaanbod op onze website bestaat vooral uit fulltime startersfuncties. Dat betekent ook dat je een starterssalaris verdient. Over het algemeen zal dat salaris niet genoeg zijn om twee woningen te hebben – één in je nieuwe werkland en één in België. Dankzij de lage kosten in het land van bestemming zal je daar echter prima rond kunnen komen met het startersloon.

Huur je een kamer of appartement en ga je slechts tijdelijk emigreren, dan kun je overwegen om een onderverhuurder te zoeken. Mocht dit niet lukken binnen de tijd of niet de moeite waard zijn, dan is de huur opzeggen toch de beste optie. Je krijgt er echter wel een zeer bijzondere, leerzame ervaring voor terug!

Een buitenlandstage of -studie?

Is stagelopen/afstuderen in het buitenland bij jullie mogelijk?

Hoewel wij ook graag op dit gebied hulp zouden willen bieden, zijn stages en afstudeerstages momenteel niet onze focus. Je bent natuurlijk wel altijd vrij om onderaan vacatures te vragen wat er mogelijk is.

Medewerkers kunnen direct met je communiceren via onze site. In sommige gevallen kun je bij een van de animatie- of horecabedrijven een stage vinden. Wie weet kun je later wel voor je eerste baan bij ons terecht!

Huisdier meeverhuizen?

Is het mogelijk om mijn hond mee te nemen naar het buitenland?

In theorie is het mogelijk om huisdieren te verhuizen naar het buitenland. Houd er wel rekening mee dat het erg lastig kan zijn. De kans om een woonruimte te vinden met huisdier kan een stuk kleiner worden.

Veel landen vragen bovendien invoerkosten voor huisdieren. Verder is het belangrijk om goed uit te zoeken of er genoeg voorzieningen zijn voor je hond of kat. Zelfs als je jouw dier mee kunt verhuizen, is het verzorgen lastig te combineren met een fulltimebaan. Wij weten uit ervaring dat weinig mensen hun huisdier meenemen naar het buitenland.

Solliciteren

Zijn mijn Engelse vaardigheden toereikend?

Welk taalniveau Engels vereisen opdrachtgevers?

De hoofdtaal binnen ons vacatureaanbod voor België is Vlaams of Nederlands. Je zult namelijk vooral Belgische en Nederlandse klanten te woord staan. Toch is basiskennis van Engels wel wenselijk, omdat je met internationale collega’s en/of leidinggevenden werkt. Om je te kunnen redden in je nieuwe woonplaats is meer talenkennis natuurlijk altijd handig.

Om zeker te zijn wat er van je wordt verwacht, kun je meer details vragen bij recruiters van de betreffende vacature. Als je solliciteert zal een recruiter je sowieso contacteren. Wat betreft vakantiewerkbaantjes neemt de werkgever zelf meestal direct contact op.

Afbeelding reddingsboei. We helpen je graag met solliciteren voor jobs in het buitenland.

Alternatieve startdatum?

Kan ik ook op een latere of andere datum starten?

Per vacature op onze site worden vaste startdata vermeld. Op de aangegeven data beginnen trainingen voor de banen. De vermelde dagen zijn de eerstvolgende startdata. Er zijn echter ook latere momenten om te starten.

Heb je interesse in een baan, maar kun je nog niet direct beginnen? Dan kun je toch solliciteren door in je motivatie expliciet te vermelden dat je niet op de vaste data aan de slag kunt. Geef daarbij ook aan vanaf wanneer je wél kunt beginnen. We kijken altijd graag wat er mogelijk is!

Wanneer antwoord op je sollicitatie?

Meestal geven opdrachtgevers in vijf tot tien dagen een reactie op je (aan)vraag of sollicitatie. In drukke tijden – bijvoorbeeld met veel sollicitaties – kan het antwoord natuurlijk wat langer op zich laten wachten. We proberen erop toe te zien dat opdrachtgevers altijd binnen een week antwoorden zodat je snel weet waar je aan toe bent.

Samen met iemand solliciteren?

Is het ook mogelijk om met een vriend(in) te solliciteren op een vacature?

Op dezelfde vacatures solliciteren met een vriend of vriendin kan zeker. Zorg er wel voor dat je allebei apart een sollicitatie met eigen gegevens en CV opstuurt.

In het motivatiegedeelte kun je aangeven met wie je graag samen wilt werken. Zo stel je de werkgever op de hoogte van je wensen. Een andere mogelijkheid is om een directe vraag te stellen onderaan de vacature.

Niet de Europese nationaliteit?

Kan ik via jullie in Europa werken zonder de Europese nationaliteit?

Helaas is de wet- en regelgeving zo dat werkgevers alleen vragen naar kandidaten met een Europese nationaliteit. Wij hebben daarom alleen opties voor mensen met een Europees identiteitsbewijs.

We hopen dat je toch slaagt in het vinden van geschikt werk. Mocht je situatie later veranderen, dan kun je altijd contact opnemen.

Leeftijd

Afbeelding figuur animatie met een bus achterop voor transport in het buitenland.

Leeftijdsgrens?

Ben ik te oud voor mijn gewenste vacature of om te werken in het buitenland?

Dankzij ons ruime vacatureaanbod kunnen mensen van vrijwel alle leeftijden bij ons terecht. Iedereen is welkom om te solliciteren!

Zolang je minimaal een jaar beschikbaar bent en ook echt de intentie hebt om deze tijd vol te maken, zullen werkgevers interesse hebben. Geef je beschikbaarheid aan en we kijken direct naar de mogelijkheden voor jou.

Jonger dan 18 jaar?

Wordt mijn sollicitatie geaccepteerd als ik nog geen 18 jaar ben?

Vanwege de wetten en regels van de meeste landen wordt een minimumleeftijd van 18 jaar aangehouden. Helaas is een vacature voor kandidaten onder de 18 daarom niet vaak in ons aanbod te vinden. Toch kan informeren nooit kwaad, want soms zijn er wel functies beschikbaar.

Als je bijna 18 wordt, kun je toch alvast solliciteren en duidelijk aangeven dat je vanaf de startdata de juiste leeftijd hebt. Anders zien we je graag over een paar jaar terug!