1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (729 stemmen, gemiddeld: 4,26 van de 5)
Laden...

Wanneer je graag wilt werken in Ierland in steden zoals Dublin, Cork, Belfast en Galway dan raden we je aan je zoektocht naar een job te starten bij verschillende partijen zoals ons. Wij beschikken over vele vacatures en kunnen tips geven die kunnen helpen bij het solliciteren.

Check hier beneden de vacatures in Ierland die momenteel beschikbaar zijn. Klik op de vacature die je interesseert om er meer over te ontdekken.

   

  Werken in Ierland: Algemene info + Sociale zekerheidsstelsel

  Uitzendbureaus zoals ons staan in contact met vele bedrijven en overheden en weten als een van de eersten waar functies vrij komen. Naast detacheringsbureaus is het verstandig ook gebruik te maken van je eigen netwerk.

  Daarnaast zijn er vele websites die ook bol staan van de vacatures waarop je eenvoudig kunt reageren op jobs.

  Wanneer je langer dan drie maanden in Ierland wilt verblijven, dan is een verblijfsvergunning noodzakelijk. Gelukkig is die heel gemakkelijk te bemachtigen. Je hebt daar wel een bewijs van een arbeidscontract voor nodig.

  Vervolgens kan een verblijfsvergunning bij een politiekantoor worden aangevraagd en deze is minimaal vijf jaar geldig. Ierland is een geweldig land om te wonen en te werken.

  Afbeelding werken in Ierland vacatures foto van bergen aan zee niet ver van Dublin.

  Mensen die van het ruige buitenleven houden kunnen er hun hart ophalen. Daarnaast beschikt het land over een te gekke hoofdstad waar het erg prettig leven is. Voor zowel hoog als lager opgeleiden is er veel werk.

  Meld je gratis aan door de knop hieronder te klikken, want dan kunnen we je gratis helpen met het vinden van vacatures in Ierland.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

   

  Als werknemer in Ierland draag je naar draagkracht af aan de verzorgingsstaat. In ruil voor deze bijdragen heb je recht op allerlei uitkeringen en hulp wanneer je deze nodig hebt.

  Denk bijvoorbeeld aan onverwachts ontslag, ziekte, werkloosheid en zwangerschap. Je hebt als werknemer wat dat betreft veel rechten. Meestal is het mogelijk om via je werkgever een collectieve zorgverzekering af te sluiten als je bijvoorbeeld wil werken in Dublin of Galway.

  Vraag dit gerust na, want wanneer dit niet het geval is, dan zal je zelf op zoek moeten naar een geschikte verzekering. 

  In de volgende video legt een expat in het Engels uit waarom werken in Ierland geweldig is.

  Wil je zelf ook goede jobs in Ierland vinden? Solliciteer dan door te klikken op de onderstaande button, want dan kunnen we je beter verder helpen.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop

  Daarnaast kent Ierland een systeem van uitkeringen dat werkt op basis van een uniek PPS nummer (Personal Public Services Number). Je bent verplicht je te verzekeren en je kunt het bemachtigen van een PPS nummer regelen via je werkgever.

  Daardoor doe je meteen volwaardig mee met de Ierse samenleving. Het levert je veel rechten en voordelen op. Wat dat betreft verschilt het sociale zekerheidsstelsel niet zoveel van hetgeen we in België kennen. Ons BSN-nummer is goed te vergelijken met het Ierse persoonlijke nummer. 

  Vanzelfsprekend kent Ierland ook nationale feestdagen. Dit zijn in de regel vrije dagen waarop niet gewerkt wordt. Er zijn er in totaal negen. Ook bouw je recht op vakantiedagen op tijdens het werken in Ierland.

  Afbeelding jobs in Dublin Ierland. Je ziet een brug

  Bij fulltime contracten geldt standaard minimaal 4 weken vakantie. Overleg het moment van vakantiedagen opnemen altijd met je werkgever. Op die manier ben je eventuele problemen een stap voor.

  In Ierland wil men niet dat meer dan 48 uur per week wordt gewerkt. Je hebt daarnaast sowieso recht op het minimumloon. Men mag je niet minder dan het wettelijke minimumloon aanbieden.

  Sommige bedrijven werken met proefperiodes, maar dit doen zeker niet alle bedrijven. Dit soort zaken zijn prima te bespreken tijdens een sollicitatiegesprek.

  Afbeelding infographic werken en wonen in Ierland

  Sollicitatietips en tricks voor werken in Ierland

  Zorg ervoor dat je, voordat je daadwerkelijk gaat solliciteren, beschikt over een uitgebreid curriculum vitae die netjes in het Engels geschreven is. Uit je CV moet blijken waarom je de geschikte kandidaat bent.

  Je kunt ook naar banen kijken via de volgende links:

  Relevante werkervaring, opleidingen, certificaten, diploma’s, hobby’s en talenkennis zijn dus erg belangrijk. Ierse werkgevers hechten hier veel meer waarde aan dan bijvoorbeeld aan een motivatiebrief.

  Alle ervaringen en vaardigheden die relevant kunnen zijn moet je dus zeker benoemen in je CV. Dat vergroot je kans op succes voor werken in Ierland voor callcenter bijvoorbeeld of een andere werkgever.

  Solliteren kan via de knop hieronder en is kosteloos. Meld je nu aan, omdat we dan verder kunnen begeleiden met het vinden van een baan in Ierland.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop