Waarom & Hoe Jij Ook kunt Werken & Wonen in het Buitenland

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (638 stemmen, gemiddeld: 4,23 van de 5)
Laden...

Voordelen voor jouw netwerk en carrière 

Steeds meer professionals kiezen ervoor om het niet alleen meer in België te zoeken, maar ook over de grens te kijken. Ze gaan op zoek naar uitdagingen in het buitenland, maar waarom zou je dat eigenlijk doen?

Behalve dat het natuurlijk een fantastische ervaring is om een paar jaar in het buitenland door te brengen en daar te genieten, zijn er ook een aantal voordelen op professioneel vlak. 

Afbeelding man op tafel met carrière boek voor zich en koffie. Waarom en hoe jij ook een job in Het Buitenland kunt krijgen

Professionele voordelen

Als professional biedt het ook allerlei voordelen om een tijd door te brengen in het buitenland. Een van de grootste voordelen is het uitbreiden van je CV.

Door een tijdje in het buitenland te hebben gewerkt laat jij op je CV zien dat je flexibel, sociaal en ondernemend bent en dus heb je bijna altijd een streepje voor. Ook is het gelijk duidelijk dat je niet bang bent voor een uitdaging!

Daarnaast levert werken in het buitenland vaak waardevolle contacten op, die je later in je carrière zeker goed kunt gebruiken.

Ontmoet nieuwe mensen

Wat veel mensen aangeven die in het buitenland hebben gewerkt, is dat het ook heel verfrissend kan werken voor jou persoonlijk. Je ontmoet allerlei nieuwe mensen, uit een andere cultuur.

Vaak is het ook zo dat je op een internationale afdeling terecht komt, zodat je echt collega’s van over de hele wereld hebt. Je wordt dus echt ondergedompeld in nieuwe culturen.

Daarnaast leer je natuurlijk heel snel de taal van het land, wat altijd handig kan zijn. Ook je Engels zal waarschijnlijk met stappen vooruit gaan. En niet te vergeten: je komt in een nieuwe omgeving terecht met nieuwe uitdaging, wat ook voor jou professioneel een uitdaging kan zijn.

Herken jij je in deze omschrijving? Dan is een baan in het buitenland misschien iets voor jou!

De voordelen van werken in het buitenland

Denk jij al een tijd over werken in het buitenland? Houd het niet meer bij eraan denken alleen, maar maak deze stap. Door de openheid van de grenzen is het alleen maar makkelijker geworden om over de grens te gaan werken.

Daarnaast ga je er een bijzondere ervaring opdoen. Het staat goed op je CV en het verruimt je eigen mogelijkheden in de toekomst.

Als je deze bijzondere stap gaat nemen, doe dit dan met de begeleiding van Gedma Hier werken de meest ervaren en deskundige recruiters die jou op weg kunnen helpen naar een mooie carrière in het buitenland.

Een verruimende ervaring

Het wordt tegenwoordig steeds vanzelfsprekender om in het buitenland te gaan werken. Steeds meer jongeren hebben dit als wens staan op hun lijstje en zeker studenten pakken graag deze kans aan. Studies worden internationaler.

De Engelse taal is min of meer de tweede taal op zowel middelbare scholen als op de beroepsopleidingen en de universiteit geworden. Door te werken in het buitenland leer je niet alleen een nieuwe taal, maar ook een nieuwe cultuur kennen.

Als jij kan laten zien dat jij je hier weet te redden, dan laat je een bijzondere staat van dienst zien op je CV. Daarnaast vergroot jij je netwerk buiten België en dit geeft jou voor de toekomst weer nieuwe kansen.

Volg de juiste weg

Hoewel het een aan te raden stap is, komt bij werken in het buitenland veel bij kijken. Ondanks de open grenzen in Europa zijn er toch regels en procedures die je moet volgen betreffende de huisvesting, bankzaken, belasting,visum en werkvergunningen.

Gedma Consultancy is op de hoogte van deze procedures en kan jou hierin begeleiden. Daarnaast weten zij de bedrijven te vinden waar jij als Belg goed terecht kan.

Of het nou gaat om een baan in Ierland, Duitsland, Spanje of Zuid-Afrika. Bij Gedma vind je vacatures uit verschillende landen in diverse branches en functies.

Ga de uitdaging aan

Gaat jouw hart al sneller kloppen als je denkt aan dit fantastische avontuur? Neem dan contact op met Gedma. Als je met hun in zee gaat, dan hoef jij je alleen maar te concentreren op je nieuwe baan.

Dat is namelijk al een avontuur op zich, laat staan in een ander land. Daarom is Gedma de geschikte specialist om jou hierin bij te staan. Met hen kan je rekenen op intensieve begeleiding en ondersteuning bij het aangaan van deze uitdaging in jouw carrière. 

Werken in het buitenland door middel van een uitzendbureau

Werken in het buitenland is een steeds populairdere optie onder professionals aan het worden, en niet zonder reden. Met een (tijdelijke) baan in het buitenland ontwikkel je jezelf, je maakt jezelf aantrekkelijker voor toekomstige werkgevers en daarnaast is het ook nog eens een onvergetelijke ervaring om een aantal jaren in het buitenland door te brengen.

Ideaal dus voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging en graag iets van de wereld wil zien. Maar hoe kom je aan een baan in het buitenland en waar moet je dan op letten? Wij zochten het voor je uit en zetten de belangrijkste stappen op een rijtje.

Zoek een vacature

De eerste stap is natuurlijk om een vacature in het buitenland te vinden. Hiervoor kun je zelf op zoek gaan, bijvoorbeeld bij een buitenlandse vacaturesite.

Maar er zijn ook een aantal Belgische uitzendbureaus die je kunnen helpen bij het zoeken naar een baan in het buitenland. Zij houden voor jou een lijst met buitenlandse banen bij, waarvan je zeker weet dat het bedrijf bereid is om iemand van buitenaf aan te nemen.

Vaak bieden deze uitzendbureaus een overzicht van de huidige vacatures aan, of is het zo dat je eerst moet solliciteren bij het uitzendbureau waarna zij je koppelen aan mogelijke vacatures.

Op deze manier profiteer je optimaal van wat het uitzendbureau jou kan bieden en weet je zeker dat je een baan vind die bij jou past!

Afbeelding tas met paspoort erop op wereldkaart. Hoe en waarom in het buitenland werken en wonen.

De procedure

Een baan uitzoeken is alleen nog niet zo makkelijk: alles moet precies goed samen komen. Je moet naar de stad en het land willen verhuizen waar de baan wordt aangeboden en de baan moet bij jou passen.

Ook het salaris is natuurlijk relevant, net zoals andere extra’s. Heb je eenmaal de baan gevonden die aan jouw eisen voldoet dan kun je hierop solliciteren via het uitzendbureau.

Vaak gaat dit in meerdere stappen: eerst een sollicitatieprocedure bij het uitzendbureau zelf, en daarnaast bij je mogelijke nieuwe werkgever. Het uitzendbureau kijkt met jou naar wat er mogelijk is en wat je eisen zijn.

Waar wil je precies naar toe verhuizen, heb je bijvoorbeeld een gezin dat mee moet verhuizen, en spreek je bepaalde talen?

Het uitzendbureau kan met behulp van al deze gegevens bepalen wat er goed voor jou is en denkt met jou mee waar je op moet letten bij het uitzoeken van de perfecte baan.

Heb je de baan gevonden en heeft het uitzendbureau bepaald dat je een goede kandidaat bent voor de positie dan word je in contact gebracht met de opdrachtgever. Deze zal een of meerdere gesprekken met jou voeren, zoals je dat ook gewend bent in België.

Soms zijn deze gesprekken telefonisch, zeker in het geval van de verkennende gesprekken aan het begin van de procedure, maar het is ook mogelijk dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek op locatie.

Soms is dit in het land zelf, maar soms is het ook mogelijk dat dit op een locatie in België gebeurt. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal elementen die je ook bij sollicitaties in België wel tegenkomt, zoals een test voor je talenkennis of andere zaken.

Dit alles wordt vaak geregeld door het uitzendbureau, zodat je niet zelf op afstand een test hoeft te regelen.

Vertrekken

Ben je eenmaal de sollicitatieprocedure doorgelopen en heb je de baan gekregen? Dan is het nu zaak om je voor te bereiden op het vertrek.

Vaak kan het uitzendbureau je ook hierbij helpen, zoals met het zoeken naar accommodaties en het regelen van andere zaken, zoals een werkvisum.

Ook regelen ze dat je direct aan de slag kan bij het bedrijf en je niet eerst allerlei administratieve rompslomp hoeft af te ronden.

Omdat het uitzendbureau veel ervaring heeft met het verhuizen naar andere landen betekent dit dat je kunt rekenen op de expertise van het uitzendbureau en je zeker kunt weten dat je niks vergeet.

Heb je alles geregeld, dan is het tijd om naar je nieuwe baan te vertrekken. En vergeet vooral niet te genieten van alles!

Gebruik de expertise van het uitzendbureau

Een uitzendbureau kan je dus goed helpen bij het zoeken naar een baan in het buitenland. Het voordeel van het uitzendbureau zit vooral in hun expertise, zodat je niet alles zelf weer hoeft uit te zoeken.

Ze kunnen jou adviseren over wat er mogelijk is en wat er bij jou past. Ook kunnen ze je bijvoorbeeld helpen als je nog twijfelt en wilt weten of een baan in het buitenland iets voor jou is.

Ook helpen ze je bij het uitkiezen van een land dat bij jou en je situatie past. Een uitzendbureau is dus een goed hulpmiddel om dit spannende avontuur mee aan te gaan!

Waarom Gedma

Gedma is gespecialiseerd in het verbinden van werkzoekenden met bedrijven in het buitenland. Mocht jij eraan toe zijn die grote stap over de grens te zetten, dan ben je bij Gedma aan het goede adres.

Dankzij de ervaring en kennis van de recruiters kom je niet alleen bij de beste bedrijven terecht, maar kan je ook rekenen op professionele begeleiding.

Wanneer je in een vreemd land gaat werken is het namelijk fijn als er een organisatie is waar je in de eerste periode op terug kunt vallen. Gedma is zo’n bureau dat iedereen persoonlijk aandacht geeft om deze stap zo goed mogelijk te maken.

De juiste achtergrond

Bij de medewerkers van Gedma komt kennis, ervaring en een groot netwerk samen. Hier kan jij ook van profiteren. Graag brengen zij hun deskundigheid over aan mensen die hun carrière in het buitenland willen vervolgen.

Met deze verhalen ga jij straks over de grens naar jouw nieuwe werk. Doordat zij deze brede achtergrond hebben, kunnen zij jou goed voorbereiden zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Een CV met kwaliteit

Op onze website staan de meest recente vacatures weergegeven die op dit moment openstaan. Inschrijven kan door te reageren op een functie of je CV gratis en vrijblijvend naar Gedma te sturen.

Bij het eerste gesprek met Gedma krijg je indien nodig advies over hoe je jouw CV nog aantrekkelijker kunt maken. Kwaliteit begint namelijk bij de eerste stap. Als Gedma jou voorstelt, dan zal jouw CV naar je potentiële nieuwe werkgever verstuurd worden.

Dit is de eerste mogelijkheid om een goede indruk achter te laten. Geef daarom in jouw CV duidelijk aan wie jij bent en waar jij voor staat. Alleen op deze manier kan jij die uitdagende job vinden in een nieuwe omgeving waar je een fantastische tijd gaat krijgen.

Blog Wonen en Werken in Buitenland

4 thoughts on “Waarom & Hoe Jij Ook kunt Werken & Wonen in het Buitenland

Geef een antwoord