De 9 Beste Tips voor Snel een Nieuwe Taal Leren in het Buitenland

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (547 stemmen, gemiddeld: 3,92 van de 5)
Laden...

Iedereen die een nieuwe taal wil leren weet dat dit niet gemakkelijk is. Een nieuwe taal leren kost veel tijd, oefening en doorzettingsvermogen.

Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee het leren net iets gemakkelijker gaat. Door deze tips toe te passen zal je merken dat je het langer vol zal houden en sneller leert.

Afbeelding taal leren in het buitenland. foto van taalboeken op een wereldmap

1. Wees niet bang om fouten te maken

Het is misschien wel het lastigste bij het leren van een taal; iets zeggen wanneer je niet zeker van jezelf bent. Wanneer je nog niet zo ervaren bent met een taal, dan is het soms lastig om je goed uit te drukken.

Toch is het goed om dit te proberen, ook al maak je fouten. Je kan aan mensen zien of ze je begrijpen en vaak proberen ze je te helpen wanneer je iets niet goed zegt.

2 Ken je motivatie

Waarom leer jij een nieuwe taal? Wanneer je een lange termijn doel hebt om een taal te leren, dan zal je merken dat je sneller en gemakkelijker een taal leert.

Leer je een taal omdat je het nodig hebt voor werk, omdat je partner dit spreekt, of omdat je naar het buitenland gaat, dan zal je dit langer volhouden. Leer je een taal omdat je altijd al die taal wou spreken, maar niemand in je omgeving spreekt het?

Dan zal je merken dat het zeer lastig is om het langer dan een maand vol te houden. Zorg dat je een goede reden hebt en dat je iemand in je omgeving hebt waarmee je kan oefenen.

3. Gebruik de taal

Heb je in het buitenland een taal geleerd, maar kan je thuis met niemand oefenen. Je zal dan merken dat jouw niveau snel achteruit gaat.

Zorg dat je altijd met iemand kan oefenen, of dat je in contact blijft met de taal. Kan je met niemand praten, kijk dan regelmatig films of lees een boek in de andere taal.

4. Vermaak je!

Een nieuwe taal leren is zwaar, maar kan ook heel leuk zijn. Met het leren van een nieuwe taal leer je vaak ook dingen over een land.

Wees nieuwsgierig en daag jezelf uit. Voordat je het weet kan je met iemand een klein gesprekje hebben en ben je super trots op wat je geleerd hebt.

5. Vraag of mensen je kunnen verbeteren

In sommige culturen is het niet gebruikelijk om iemand te verbeteren wanneer er een fout wordt gemaakt.

Om een taal goed te leren is het beter wanneer mensen je er op wijzen dat je iets fout doet. Vraag aan mensen in je omgeving om je te verbeteren en je zal zien dat je minder snel dezelfde fouten maakt.

6. Oefen op jouw niveau

Het is zeer vervelend wanneer je een taal nog niet zo goed spreekt en bij elke zin moet vragen wat een woord betekent. Het maakt een gesprek erg traag en het is niet fijn om te laten merken dat je iets niet begrijpt.

Een goede manier om te kunnen oefenen, zonder dat je de hele tijd moet vragen wat iets betekent, is om te oefenen met iemand op jouw niveau.

Leer een taal samen met een vriend, zo kan je samen oefenen en je kan elkaar motiveren. Wanneer je lessen neemt, probeer dan na de lessen te oefenen met een andere student.

Afbeelding van persoon met wereldbol voor het hoofd. Ontdek hier tips voor nieuwe taal leren in het buitenland

7. Oefen alleen

Wanneer je niemand hebt om mee te oefenen, dan kan je dit ook alleen doen. Probeer situaties te bedenken waar je nieuwe woorden kan gebruiken en probeer het woord te gebruiken in een gesprekje in je hoofd.

8. Gebruik je zintuigen!

Natuurlijk is het zeer belangrijk om een nieuwe taal zo veel mogelijk te oefenen en te praten in deze taal. Om een taal goed onder de knie te krijgen is het essentieel om te luisteren en te kijken.

Talen hebben soms klanken die niet voorkomen in je eigen taal, dit soort klanken zijn vaak het moeilijkste om goed uit te spreken. Veel buitenlanders hebben bij het leren van Vlaams of Nederlands moeite met de ‘g’ en de ‘sch’ klank.

Heb jij ook moeite met een bepaalde klank, dan moet je goed luisteren en kijken hoe de lokale mensen dit uitspreken. Probeer eerst te luisteren naar een klank en herhaal dit dan regelmatig, doe dit totdat je een klank goed kan uitspreken.

Kijk ook naar hoe men dit uitspreekt. Nieuwe klanken zijn vaak lastig, omdat je hiervoor je mond en tong anders gebruikt. Vraag of iemand het langzaam kan uitspreken en hoe deze persoon zijn of haar mond en tong beweegt.

9. Sluit je af van je moedertaal

Heb je wel eens gehoord van iemand die binnen een maand een nieuwe taal kan spreken? Deze mensen storten zich volledig op een nieuwe taal en sluiten zich af van hun moedertaal.

Dit is gemakkelijker te doen wanneer je in het buitenland bent. Lees de krant, luister naar de radio, kijk tv, luister naar andere mensen en probeer te denken in een andere taal.

Probeer je eigen taal niet meer te spreken en ga vol voor een andere taal en je zal merken dat je een taal erg snel spreekt.

Blog Wonen en Werken in Buitenland

4 thoughts on “De 9 Beste Tips voor Snel een Nieuwe Taal Leren in het Buitenland

  1. Oscar Luik aan Antwoorden

    Heb Spaans geleerd in 3 maanden zonder boeken, telefoons app of ander gedoe. Gewoon wonen in een land waar ze de taal spreken. Dan gaat alles een stuk makkelijker.

  2. Maxim F. aan Antwoorden

    Wil graag Italiaans leren. Ik doe alles via de app elke dag een half uur helpt veel hoor. Kan nu al een aantal woorden verstaan

Geef een antwoord