Zo Kun Jij Ook Geld Verdienen & Besparen in het Buitenland

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (581 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 5)
Laden...

Werken in het buitenland voor avonturiers

Heb je altijd al eens in het buitenland willen werken? Houd je van avontuur? En heb je zin in een internationale uitdaging?

Wij vertellen je hier graag meer over vacatures in het buitenland. Voor degenen die graag in het buitenland willen werken zijn er tal van mogelijkheden. De wereld ligt aan jouw voeten!

Afbeelding van iemand die euro biljetten in portemonnee zet. Geld verdienen in het buitenland kan ook en het is ook mogelijk om te besparen.

Werken in het buitenland leent zich uitstekend voor flexibele en taalvaardige avonturiers. Je leert omgaan met allerlei onvoorziene omstandigheden, je leert jezelf goed kennen en je leert veel nieuwe mensen kennen.

In het buitenland werkervaring opdoen wordt dan ook veelal als een verrijking van je leven gezien. Je kunt werken in het buitenland heel mooi combineren met het leren van een taal.

Doordat je met lokale mensen om gaat en met hen samen werkt, zal je veel sneller een buitenlandse taal oppikken. Met het leren van andere talen vergroot je je kansen op een succesvolle internationale carrière. Daarnaast is het natuurlijk gewoon leuk om meerdere talen te kunnen spreken.

Werken in het buitenland is ook een prima manier om een andere cultuur te leren kennen en op die manier je horizon te verbreden.

Samenwerken met mensen geeft je een inkijkje in hun gebruiken en gewoontes. Deze kennis kan je ook in je verdere loopbaan verder helpen. Sommige jobs vind je alleen in het buitenland.

Wanneer je wilt werken bij een buitenlands bedrijf of in een bepaalde sector die in België niet bestaat, dan moet je wel uitwijken naar het buitenland. Daarnaast zijn er ook vele mogelijkheden op het gebied van internationaal vrijwilligerswerk in het buitenland.

Aarzel niet

In al deze gevallen ben je hier aan het juiste adres. Onze website staat vol informatie en je vindt er vele vacatures in verschillende delen van de wereld.

We komen graag met je in contact. We hebben connecties over de hele wereld en we brengen enthousiastelingen graag samen met internationaal opererende bedrijven.

Verschillende manieren om geld te verdienen en te besparen tijdens het reizen

Veel mensen vinden het heerlijk om te reizen en willen graag veel van de wereld zien. Je hoort steeds vaker van een sabbatical of tussenjaar om te reizen. Veel mensen dromen zelfs van een wereldreis.

Helaas kost langdurig reizen veel geld, waardoor het voor veel mensen bij dromen blijft. Er zijn echter veel manieren waarop je geld kan verdienen en besparen, waardoor het misschien toch mogelijk wordt om die droom werkelijk te maken.

Afbeelding roze varkentje met rekenmachine ernaast. Je kunt geld besparen en verdienen in het buitenland. Hier leer je hoe.

Tips om te besparen op verblijf

Het verblijf in het buitenland is al snel een van de grootste dagelijkse kosten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op je verblijf, maar je moet er wel wat voor terugdoen.

Veel mensen vinden het vervelend wanneer hun huis leegstaat wanneer ze op vakantie zijn. Niet iedereen kan iemand vinden die op het huis wil passen en voor de planten en dieren kan zorgen.

Daarnaast is er ook een grotere kans dat er wordt ingebroken in een huis wanneer de eigenaar op vakantie is. Hierdoor is het vaak mogelijk om op het huis te passen van iemand die op vakantie is.

In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een vergoeding voor het oppassen te krijgen. Het oppassen op iemands huis is een goede manier om te besparen op verblijfskosten en je leert meteen hoe het huis van de lokale bevolking eruitziet.

Een andere manier om niet te hoeven te betalen voor je verblijf is om te werken in een hostel. Voor hostels is het zeer gebruikelijk om werk aan te bieden aan reizigers. Dit kunnen langdurige banen zijn, maar vaak zijn dit ook tijdelijke klussen.

Veel hostels bieden gratis verblijf aan en hiervoor hoef je vaak maar een paar uurtjes per dag schoon te maken of te helpen achter de bar.

Hostels hebben vaak een goede sfeer en je leert er veel mensen kennen. Werken in een hostel kan dus een leuke manier zijn om geld te besparen.

Vrijwilligerswerk is een andere populaire manier om niet voor het verblijf te hoeven betalen, ook wordt er bijna altijd voor je eten gezorgd.

Het voordeel van vrijwilligerswerk is dat je een impact hebt op de lokale bevolking, je werkt namelijk mee aan projecten die hun leven beter maken. Het bouwen van scholen, of het opzetten van water- en energievoorzieningen zijn veel voorkomende projecten die het leven van de lokale bevolking veranderen. Met vrijwilligerswerk leer je veel over een land en de lokale bevolking, ook geeft het veel voldoening.

Een goede manier om iets van de wereld te zien en een gratis slaapplaats te krijgen is om te werken op een cruiseschip. Er zijn veel schepen die naar andere landen en continenten gaan. In een korte tijd kan je op een cruiseschip veel van verschillende landen zien.

Meestal blijft het echter bij een paar dagen per land, waardoor het niet veel verder komt dan vluchtig wat zien. Je krijgt echter wel een idee van een land en het voordeel is dat je ook aardig bij kan verdienen tijdens het reizen. Achteraf weet je welke landen de moeite waard zijn om later terug te komen.

Tips om bij te verdienen in het buitenland

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen in het buitenland, vooral werken in de toeristensector is erg populair. Let wel op met wat voor werk je doet, je wilt niet in de problemen komen omdat je illegaal aan het werk bent.

Als je veel verschillende talen spreekt, dan heb je diverse mogelijkheden om te werken in de toeristensector. Voor gidsen is het belangrijk dat ze een aantal talen spreken.

Het is vaak lastig voor lokale bedrijven om gidsen te vinden die Vlaams, Nederlands, Duits of Frans spreken. Hotels zoeken ook vaak mensen die meerdere talen spreken.

Veel toeristische bestemmingen zoeken mensen om te werken tijdens de drukke maanden. Restaurants en kroegen hebben het extra druk en zoeken daarom naar extra krachten.

Er zijn ook veel horecabedrijven in het buitenland die zich richten op Belgen en Nederlanders en mensen zoeken die Nederlands of Vlaams spreken. Het zijn vaak lange en drukke dagen, maar werken in een kroeg of restaurant is vaak gezellig en leuk werk.

Australië is een populair land om tegelijkertijd te werken en te reizen. De overheid heeft speciale regels opgesteld om het gemakkelijk te maken voor jongeren uit andere landen om te werken. Er is veel tijdelijk werk te vinden in de landbouw of in de horeca.

Freelance en online werken wordt steeds populairder, een groot voordeel is om overal ter wereld te kunnen werken. Door op deze manier te werken heb je de mogelijkheid om te reizen en je normale inkomsten te behouden.

In veel landen is het leven aanzienlijk goedkoper dan thuis, waardoor het reizen niet heel duur hoeft te zijn. Ook kan je zelf vaak je uren indelen, waardoor je werken en bezienswaardigheden zien goed kan combineren.

Blog Wonen en Werken in Buitenland

6 thoughts on “Zo Kun Jij Ook Geld Verdienen & Besparen in het Buitenland

  1. Rayan Rayan aan Antwoorden

    Ik heb 3 maanden in Japan gewoond. veel geld bespaard door onderweg te werken in hostels, veel te liften en instant noodels te eten 🙂

Geef een antwoord