1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (356 stemmen, gemiddeld: 3,24 van de 5)
Laden...

Zuid-Afrika is het land van de wilde natuur, de grote steden en uiteraard en lang en rijk verleden, waar de Nederlanders ook een flinke stempel op gedrukt hebben. Het is een land waar steeds meer mensen voor kiezen tijdens het boeken van een vakantie. Werken in Zuid-Afrika wordt dan ook steeds populairder

Ben je eenmaal verliefd geworden op het land en wil je er op zoek naar een job, dan zie je ineens een heel andere kant van Zuid-Afrika.

Afbeelding werken in Zuid-Afrika vacatures foto aan strand

Wil je zelf ook werken in het buitenland? We hebben jobs voor je in verschillende landen via onderstaande knop.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

➡ Klik dit open voor de Inhoudsopgave van dit artikel ➡

Visa en vergunningen

Zuid-Afrika kampt met een flinke werkeloosheid. Deze blijft stevig boven de 25% hangen. Het land zit daarom niet bepaald te wachten op immigranten die de jobs innemen. Dezen kunnen namelijk ook door de plaatselijke bevolking gevuld worden.

Daarom is het verkrijgen van een werkvergunning niet direct gemakkelijk. Heb je geen job, dan krijg je geen werkvergunning. Je kunt dan een werkzoekenden vergunning aanvragen. Deze mag je echter alleen gebruiken voor één baan die je van tevoren aangegeven hebt.

Ga je toch met de vergunning solliciteren op andere banen, dan loop je het risico dat je op het vliegtuig gezet wordt voor de terugreis. 

Een manier om het land te leren kennen is door vrijwilligerswerk te doen. Daar is veel werk in te vinden. De regering verstrekt vergunningen voor het doen van vrijwilligerswerk die maximaal drie jaar geldig zijn.

Werk vinden in Zuid-Afrika

Maar met vrijwilligerswerk kun je geen gezin onderhouden. Heb je een hogere opleiding of ben je specialist op een bepaald gebied waar veel jobs in zijn, dan heb je kans dat je kunt werken in Zuid-Afrika.

In alle andere gevallen wordt het moeilijk. Enerzijds omdat er relatief weinig werk is. Anderzijds omdat de regering de eigen bevolking eerst van werk wil voorzien voordat er immigranten aan een job geholpen worden. 

Cultuur in Zuid-Afrika

De cultuurkloof is enorm in Zuid-Afrika. De apartheid bestaat officieel niet meer. De verdeeldheid is echter duidelijk te zien wanneer je door de straten van de grotere steden loopt.

Zuid-Afrika heeft ook op het gebied van werk een andere mentaliteit. De negen tot vijf mentaliteit is er ondergeschikt, omdat familie en vrienden minstens zo belangrijk zijn als het verdienen van geld met een goede baan. 

De criminaliteit is hoog is in de achterstandswijken. Dit is een punt om rekening mee te houden wanneer je wilt wonen en werken in Zuid-Afrika.

Het is dus verstandig om goed te kijken naar de gebieden waar het veilig is om te wonen. Zeker wanneer je hier als blanke wilt gaan wonen en werken.

Jobs in Zuid-Afrika

Het vinden van een job in Zuid-Afrika is een flinke uitdaging, maar onmogelijk is het niet. Verdiep je van tevoren goed in de cultuur en geschiedenis van het land, zodat je een voorsprong hebt ten opzichte van de overige immigranten.

Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.