1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1.471 stemmen, gemiddeld: 4,42 van de 5)
Laden...

Tsjechië is een interessant land voor vakantiegangers. Het is een land met een rijke en bewogen geschiedenis. Dit is nog goed terug te zien is in de grote steden zoals Praag. Werken in Tsjechië is dus zeker de moeite waard.

Tegelijkertijd is het een land waarin het dagelijks leven bijzonder goedkoop is. Eten, drinken en onderdak kun je voor verrassend lage prijzen krijgen. Maar wat als het land jouw hart steelt en je wilt beginnen met werken in Praag of een andere stad? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Afbeelding werken in Tsjechië. Je ziet een brug. Het is de perfecte stad voor jobs en vacatures in Praag en andere steden.

Meld je gratis aan via de onderstaande button, omdat we je dan verder kunnen helpen aan een job in Tsjechië.

Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

Werken in Tsjechië Praag – Vacature overzicht + Visum nodig

Klik op één van de vacatures in Tsjechië hieronder en Klik op de vacature die je interessant lijkt, want dan kun je er meer over lezen.

   

  Om naar Tsjechië te gaan vanuit een EU-land heb je geen visum nodig. Reis je vanuit een land buiten de Europese Unie en ben je geen EU-burger, dan heb je wel een visum nodig.

  Er zijn geen vaccinaties nodig voordat je aan de reis begint. Wanneer je gaat werken in Tsjechië is het wel verstandig om je te verdiepen in de cultuur. De groeiende economie heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen Engels spreken. Dit is echter nog lang niet overal het geval.

  Het is daarnaast verstandig om je in te lezen in de geschiedenis van Tsjechië. De bewogen geschiedenis is nog steeds terug te vinden in de monumenten. Verder is het te vinden in de gebruiken en tradities van het land. 

  Geniet van onderstaande video waarin je kort ziet samengevat hoe mooi Praag is.

  Wil je zelf ook werken in Praag of een andere stad in Tsjechië en genieten van een goede levensstandaard en uitstekend uurloon? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan via de knop hieronder.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop

  Gemiddeld inkomen en Loon in Tsjechië

  In Tsjechië hebben mensen een gemiddeld inkomen van 700 euro (netto) oftewel €900 (bruto) per maand. Je moet echter wel weten dat je als Belg of Nederlander een veel hoger loon krijgt dan de gemiddelde Tsjech. Het salaris voor Vlaams- of Nederlandstaligen ligt namelijk al gauw rond de 1000 euro bij Belgische of Nederlandse bedrijven. In Tsjechië betaal je trouwens bijvoorbeeld in de supermarkten met de Tsjechische Kroon (CZK).

  Waar ga je werken in Tsjechië?

  De sterk opkomende economie in Tsjechië biedt veel mogelijkheden. Ook voor de mensen die de taal van het land nog niet machtig zijn. De kans is groot dat de economie nog veel sneller zal groeien wanneer het land overgaat naar de euro. Daar is echter nog geen datum voor vastgesteld.

  De meeste mensen die naar Tsjechië gaan om te werken, beginnen bij een multinational. De lonen liggen aanzienlijk lager dan in België, maar de kosten voor het levensonderhoud zijn ook veel lager. Dit heft elkaar dus op.

  Wanneer je op zoek gaat naar werk of een job in Tsjechië is het verstandig om in de grotere steden te beginnen. Op het platteland en in de dorpen is de werkeloosheid hoger dan in de steden.

  Daarnaast heb je in steden als Praag uiteraard meer kans om grotere multinationals tegen te komen die ook op zoek zijn naar mensen die Vlaams of Nederlands kunnen.

  In de video hieronder legt een expat uit hoe het is om te werken en wonen in Tsjechië.

  Wil je ook werken in Praag of een andere stad in Tsjechië? Solliciteer dan makkelijk via de button hier beneden, want dan kun je sneller jouw droom job vinden.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst meld mij gratis aan erop

  Je kunt ook gebruik maken van verschillende vacaturebanken:

  Welke sector is interessant?

  De laatste jaren is er steeds minder vraag gekomen naar mensen in de landbouw, ook in de gebieden waar voorheen veel arbeiders in de landbouw nodig waren.

  De mensen die naar Tsjechië gaan om te werken en die tussen de 25 en 40 jaar zijn, vinden het vaakst een baan in de IT-sector en in de dienstensector. Opvallend is dat er veel seizoenswerk is voor buitenlanders. Dit soort jobs zijn te vinden op het gebied van de horeca en het toerisme.

  Afbeelding Infographic werken en wonen in Tsjechië Praag

  Op zoek naar jobs in Tsjechië 

  Tsjechië is het land waar de economie blijft groeien en waar de kosten voor het levensonderhoud laag liggen. Er zijn verschillende jobs te vinden voor buitenlanders, maar dit is vooralsnog voornamelijk het geval in de grotere steden. Werken in Praag is dus het makkelijkst vergeleken met andere plekken.

  Solliciteer via de knop hieronder, want dan kunnen we je verder begeleiden voor werken in het buitenland.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop