1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (536 stemmen, gemiddeld: 4,28 van de 5)
Laden...

Ben je op zoek naar een interessante uitdaging in het buitenland en wil je daar direct aan het werk gaan? Dan is werken in Singapore een interessante optie.

Singapore heeft een van de grootste economieën in Azië en draait grotendeels op immigranten. Ruim 25% van de werkzame bevolking komt niet uit Singapore en het aantal banen blijft sterk stijgen.

Afbeelding werken in Singapore jobs en vacatures foto van monument leeuw fontein

Singapore is vooral een rijke stad met hoge flatgebouwen en een hogere levensstandaard. Wil je gaan werken in Singapore, dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten voordat je vertrekt.

Wil je zelf ook een baan in het buitenland? Check dan de vacatures die we momenteel bieden via de knop hier beneden.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

➡ Klik dit open voor de Inhoudsopgave van dit artikel ➡

Een visum krijgen

Een van de grootste hindernissen is het krijgen van een visum, want je hebt eerst een PEP nodig. Dit staat voor Personalised Employment Pass en is in feite niets meer dan een werkvergunning.

Om hier aanspraak op te kunnen maken moet je aan kunnen tonen dat het laatste maandelijkse loon dat je ontvangen hebt minimaal $7000 was. Heb je eenmaal een werkvergunning binnen, dan kun je aan het werk.

Verlies je je baan, dan heb je zes maanden om een nieuwe job te vinden. Lukt dit niet, dan verloopt de werkvergunning. De werkvergunning kan in Singapore zelf aangevraagd worden. Zonder deze vergunning mag je niet werken en de werkvergunning is één jaar geldig.

Jobs vinden in Singapore

Banen zoeken in Singapore is makkelijker dan het zoeken van een job in veel van de andere landen over de grens. Singapore werkt namelijk veel met buitenlanders en heeft daarom geregeld evenementen in het buitenland, maar ook in het land zelf.

Het is normaal voor de bedrijven in Singapore om te praten met geïnteresseerden in een bepaalde vacature via Skype, of via een plaatselijke afdeling in het buitenland.

Er wordt veel gezocht naar mensen met een uitstekende beheersing van de Engelse taal en mensen met de juiste diploma’s. Aangezien het solliciteren via veel lagen gaat kan deze periode gemakkelijk een langere tijd in beslag nemen, soms wel tot twee maanden.

De cultuur in Singapore

De werkcultuur in Singapore verschilt niet veel met die van ons. Een gemiddelde werkweek duurt 44 uur en de meeste mensen werken in Singapore ook een aantal uur op zaterdag. Dit is echter volledig afhankelijk van jouw werkgever.

Aangezien de meeste mensen die hier werken afkomstig zijn uit het buitenland, en vaak uit Europa of Amerika komen, is het niet moeilijk om je draai te vinden en contacten te leggen in Singapore.

Een groot verschil met de Europese regelgeving is dat hier alles streng geregeld is. Dat betekent dat het vervuilen van de straat door een stukje papier te laten vallen een boete op kan leveren van meer dan 450 euro. Het is dus verstandig om je van tevoren in te lezen over de gebruiken in Singapore voordat je hierheen gaat.

Aan het werk in Singapore

Singapore is een miljoenenstad en blijft groeien, en heeft dit voornamelijk te danken aan de emigranten. Daardoor is het direct ook een interessant gebied voor de mensen die willen werken in het buitenland. Hier zijn meer dan genoeg jobs te vinden voor de mensen met de juiste kwalificaties.

Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.