1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (273 stemmen, gemiddeld: 3,62 van de 5)
Laden...

Rusland is het grootste land ter wereld. Je vindt hier uiteenlopende mogelijkheden, maar het is tegelijkertijd ook het land van de grote tegenstellingen. De rijkdom in de grote steden zoals Moskou steekt schril af tegen de armoede op het platteland. Houd hier dus rekening mee als je wil werken in Rusland 

Daarnaast heeft Rusland prachtige natuur te bieden voor alle mensen die hierheen komen, voor langere of kortere tijd. Wanneer je in Rusland wilt werken, zijn er een aantal dingen die je in de gaten moet houden. 

Afbeelding werken in Rusland vacatures je ziet een weg in Moskou

Wil je ook werken in het buitenland? Bekijk alle jobs van dit moment via de knop hieronder.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

Voordat je naar Rusland vertrekt

De Russische cultuur heeft weinig gemeen met de Belgische cultuur. Daarom is het goed om je in de cultuur van het land te verdiepen voordat je op reis gaat naar je werkbestemming.

Zo is het alfabet met 32 letters anders dan het alfabet dat wij kennen. Neem de tijd om de letters te leren voordat je vertrekt, dan wordt het in Rusland een stuk makkelijker om namen uit te spreken en woorden te herkennen.

Uiteraard moet je voor vertrek ook je visum en vergunning voor je job geregeld hebben. Een visum regel je in Den Haag, hierbij dien je een uitnodiging vanuit Rusland te overhandigen, van bijvoorbeeld een reisbureau of je nieuwe werkgever.

De prijzen in Rusland 

Moskou heeft lange tijd de naam gehad van onbetaalbare stad. Dat is de laatste jaren veranderd. Het inzakken van de roebel heeft ervoor gezorgd dat je voor 1500 euro een goed appartement kunt vinden.

Het levensonderhoud is gelijk aan België: Je kunt kiezen voor luxe boodschappen waaraan je veel geld kwijt bent, maar je kunt ook kiezen voor goedkopere producten waardoor de kosten lager uitvallen.

Contact met de Russen

Op het moment dat je gaat werken in Rusland kom je met veel Russen in aanraking. In eerste instantie zijn de Russen wat terughoudend. Ga je echter langere tijd met deze mensen om, dan wordt het een stuk vriendelijker en zijn de Russen bijzonder gastvrij.

Het is verstandig om geloof en politiek te mijden als gespreksonderwerpen. Het zijn gevoelige onderwerpen in Rusland vanwege de turbulente geschiedenis van de afgelopen honderd jaar.

Handig om rekening mee te houden!

In Rusland is het dagelijkse leven minder georganiseerd dan in België. De inwoners hebben er ook nog eens veel minder rechtsbescherming dan we gewend zijn. In feite mag je er rekening mee houden dat je geen recht hebt op iets.

Dat betekent dat je alles goed moet regelen en zeker een spaarcentje opzij moet hebben staan voor het geval het eens niet zo gaat zoals je verwacht.

Op zoek naar jobs in Rusland

Rusland is een land met veel mogelijkheden en ook veel uitdagingen. De meeste mensen die vanuit het buitenland komen om te gaan werken in Rusland, beginnen bij multinationals.

Daar is werk en daar hebben zij de kans om de taal en de cultuur te leren voordat ze verder gaan kijken in Rusland zelf.

Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.