1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (817 stemmen, gemiddeld: 4,38 van de 5)
Laden...

Als je van plan bent om te werken in Roemenië, vind je hier meer informatie over jobs, vacatures, werkgelegenheid, vakantie, huisvesting, visa en meer. De vraag naar geschoolde arbeidskrachten is vooral bijzonder sterk in de hoofdstad Boekarest.

In Boekarest is er een hoge concentratie van arbeid in alle takken van de industrie. Diensten worden echter niet buitengesloten, omdat zij ook een rol spelen in de nationale economie.

Werken in Roemenië krijg je door vacatures en jobs op portals door te spitten. Je ziet een foto met gekleurde huizen in Boekarest.

Vanwege het lage opleidingsniveau van de meerderheid van de geregistreerde werklozen, hebben veel lokale, internationale, Nederlandse en Belgische bedrijven in Roemenië (Boekarest en Brasov) de neiging om buitenlanders te werven voor jobs in Roemenië. Vooral wanneer ze betrokken zijn bij gebouwen, onroerend goed, handel en management.

In alle sectoren blijft het werkloosheidspercentage in Boekarest echter aanzienlijk lager in vergelijking met de rest van Roemenië (ongeveer 2% in de hoofdstad vergeleken met circa 7% op nationaal niveau). Deze neerwaartse trend houdt zich aan sinds 2005.

We kunnen je helpen een leuke job in het buitenland te vinden zoals in Boekarest, Brasov of Cluj-Napoca. Solliciteren kun je gratis en vrijblijvend via de button hieronder doen, want dan kunnen we je verder begeleiden voor werken in Roemenië als Belg.

Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

Werken in Roemenië Vacature overzicht van de professionele omgeving in Roemenië

De actuele vacatures in Roemenië van dit moment zie je hier beneden. Klik op de vacature die je leuk lijkt zodat je er meer over kunt ontdekken.

   

  In de Engelstalige video hieronder kun je zien hoe het is om te werken en leven in Roemenië.

  Wil je ook ervaren hoe het is om te wonen en werken in Roemenië? Solliciteer dan gratis en vrijblijvend via de knop hieronder, want dan kunnen we je helpen.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop

  De huidige werkgelegenheid in Roemenië

  Vanaf januari 2013 had Boekarest een werkloosheidspercentage van slechts 2,1%; veel lager dan het nationale gemiddelde. In 2013 bedroeg het BBP van Roemenië ongeveer 189 miljard EUR en het BBP per hoofd van de bevolking circa 9,000 EUR.

  De verdiencapaciteit van mensen die in de hoofdstad wonen, ligt echter veel hoger dan het nationale gemiddelde. Bijna een derde van de nationale belastingen wordt betaald door stadsbedrijven en mensen die in Brasov, Cluj-Nacopa of Boekarest werken.

  De economie van Roemenië is afhankelijk van zowel de industrie als de diensten, die de laatste jaren steeds belangrijker worden. Ook uitbreiding van de vastgoed- en bouwsector.

  Roemenië is een knooppunt voor informatietechnologie en communicatie, en verschillende softwarebedrijven beheren offshore-afleveringscentra. De effectenbeurs van Roemenië speelt een belangrijke rol in de economie en de stad maakt een hausse in de detailhandel door.

  Voor expats is werken in Boekarest als leraar of lerares Engels een optie. De kansen worden groter en internationale organisaties zoals de British Council en Berlitz opereren in de stad. Het salarisgemiddelde hiervoor is 600 tot 1.000 EUR per maand.

  De populairste sectoren om te werken in Roemenië

  De meeste vacatures in Roemenië zijn op de volgende gebieden: kwaliteit van de dienstverlening, callcenter, industriële arbeiders, handel, veiligheid, catering en financiën.

  Naast academische en technische kwalificaties voor bepaalde functies, hebben bedrijven behoefte aan mensen die vreemde spreken.

  Gezien de sterke aanwezigheid van internationale bedrijven in de hoofdstad, vormt de beheersing van vreemde talen zoals Engels en Vlaams / Nederlands een groot voordeel voor buitenlandse kandidaten die willen werken in Roemenië.

  vacature Roemenië is bij ons mogelijk ook in de rest van Europa. Je ziet een meer.

  Grote bedrijven voor werken in Boekarest

  Boekarest maakt deel uit van de regio Boekarest-Ilfov. Onder de belangrijkste bedrijven die in dit gebied zijn gevestigd, kunnen Metro, Sanofi-Aventis, British American Tobacco, Carrefour, Orange, GDF Suez Energy Romania, AuchanMichelin en vele andere multinationals worden genoemd.

  Vacature Roemenië vinden

  De meeste buitenlandse aanvragers hebben de neiging om te beginnen met het zoeken naar werk in hun thuisland. In feite worden veel advertenties voor het eerst gepubliceerd op de sites van bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Deze worden daarnaast geplaatst op online vacature platforms.

  Solliciteer eenvoudig en snel via onderstaande button, want dan kunnen we je gratis helpen met het vinden van interessante vacatures in Roemenië.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop

  Hoewel het meeste in het Roemeens zijn geschreven, is de taalbarrière minimaal. Een goede reden is dat de Roemeense taal veel Latijnse klanken bevat en dat het begrip daarom snel is. Anders kan het gebruik van een automatische vertaler ook erg handig zijn.

  Een andere methode om een ​​baan te zoeken, is door open sollicitaties te sturen naar bedrijven. Op de site van Eures vind je ook belangrijke informatie en tips om te werken in Roemenië als Belg of Nederlander en de rest van Europa.

  Er staat een lijst met jobs in Roemenië via Belgische en Nederlandse bedrijven op de website van de Belgische ambassade. De Kamer van Koophandel België-Roemenië kan ook helpen in deze richting.

  Het is ook mogelijk om de hulp in te roepen van een afdelingsbureau: het informeert en adviseert werkzoekenden om hen beter te begeleiden in hun onderzoek.

  Roemenië werk steden zoals Boekarest

  Meld je geheel kosteloos en makkelijk aan via de knop hier beneden, omdat we je dan gratis kunnen begeleiden voor werken in Roemenië. 

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst meld mij gratis aan erop

  Wat je moet weten over de Roemeense werkvergunning

  De eerste stap voor iemand die in Boekarest wil werken, is het verkrijgen van een werkvergunning. Dit zou moeten komen van een werkgever die al een job in Roemenië heeft aangeboden.

  Zodra de werkvergunning is verkregen, moeten buitenlanders een visum voor lang verblijf aanvragen en dit doen op de Roemeense ambassade in hun thuisland.

  Jobs in Roemenië werken

  Het visum is gekoppeld aan de werkvergunning, die jaarlijks 30 dagen voor het verstrijken van de geldigheidstermijn moet worden verlengd. Er zijn ook visums om te studeren en bij het gezin te blijven. Als iemand in je familie echter zelf ook wilt werken in Roemenië dan heeft hij/zij ook een werkvergunning nodig.

  Als je niet uit de EU (Europa) komt dan moet je je registreren bij het Roemeense ministerie van Financiën om een ​​belasting registratiecertificaat te krijgen.

  Wil je zelf ook ervaren hoe het is om te wonen en werken in Boekarest of een andere stad? Solliciteer via onderstaande oranje knop, omdat het gratis is en we je kunnen helpen voor een droom job in Roemenië.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop

  Hoe de inkomstenbelasting in Roemenië in elkaar zit 

  Het inkomsten belastingstelsel van Roemenië is vriendelijk voor buitenlanders. Verder is het relatief makkelijk te begrijpen. Het bestaat uit een vast laag tarief van 16%. Als je ten minste 183 dagen gedurende een periode van twaalf maanden in Roemenië woont dan wordt je door de belasting als inwoner gezien.

  Als het gaat om dubbele belastingontwijking heeft Roemenië overeenkomsten met verschillende landen. Werkgevers moeten de belasting automatisch van de lonen aftrekken.

  Hieronder vind je nog even de belangrijkste feitjes over Roemenië voor je samengevat in een infographic.

  infographic economie Roemenië voor werken

  Solliciteer door de button hieronder te klikken, want het is vrijblijvend en gratis om door ons geholpen te worden voor werken in Roemenië.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop