1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (362 stemmen, gemiddeld: 4,10 van de 5)
Laden...

Wonen en werken in Polen brengt interessante mogelijkheden met zich mee.

Polen is misschien niet het eerste land dat in je opkomt tijdens het zoeken naar jobs over de grens, maar aangezien het een EU-land is zijn er handige voordelen tegenover landen die niet binnen de Europese Unie vallen.

Afbeelding jobs om te werken in Polen Warschau Wroclaw en Krakau vacatures. Je ziet gebouwen in het centrum.

Wil jij ook werken in Polen? Klik dan op de button hieronder, omdat we je dan goed verder kunnen helpen aan jouw droom job.

Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

Werken in Polen: Vacature overzicht + Werkvergunning en verblijfsvergunning

Bekijk actuele vacatures in Polen in het overzicht hieronder. Klik op de job post die je interesseert om er meer over te ontdekken.

   

  Polen is onderdeel van de Europese Unie. Dat betekent dat je hier drie maanden mag zijn voordat er een verblijfsvergunning vereist wordt. Je schrijft je dan in bij de gemeente.

  Woon je langer dan vijf jaar in Polen en ben je al die tijd in het bezit geweest van een verblijfsvergunning, dan krijg je een permanente status.

  Werk zoeken in Polen

  Net als in België zijn er in Polen verschillende manieren om op zoek te gaan naar jobs. Je kunt online zoeken, kijken in bladen en kranten en langsgaan bij een arbeidsbureau voor werken in Polen.

  Het is verstandig om de CV zo kort mogelijk te houden, zodat alles op één pagina past. De werkweken en joburen verschillen niet veel van België. Hieronder nog wat handige sites voor werken in Warschau, Krakau en andere steden voor als je toch verder wilt zoeken dan alleen bij ons. 

  In onderstaande video legt een man uit (in het Engels) wat de voordelen zijn van werken en leven in Polen.

  Wil je zelf ook werken en wonen in Polen? Druk dan op de knop hieronder, want dan kunnen we je hiermee verder helpen.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop

  Vacaturewebsites

  Handige links

  Afbeelding werken in Polen vacatures

  De kosten van het levensonderhoud

  Polen is lange tijd een land geweest met een enorme achterstand op de overige Westerse landen. Die achterstand is de afgelopen jaren een stuk kleiner geworden. De levensstandaard en de lonen zijn gestegen door de sterkere economische positie.

  Het verschil tussen de steden en het platteland is echter groot. In steden als Warschau stijgen de prijzen nog altijd met de dag, terwijl het platteland nog veel meer lijkt op de situatie van tientallen jaren geleden.

  Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer je op zoek gaat naar een job en een woning. Vooral de prijzen voor huurwoningen stijgen namelijk hard.

  Afbeelding infographic werken en wonen in Polen

  Werken in Polen

  Polen kan zeker een interessant land zijn voor mensen die in het buitenland willen werken. Het lidmaatschap van de EU is een groot voordeel omdat dit bepaalde deuren opent.

  Jobs er genoeg, zeker voor mensen met een hogere opleiding of in een sector waar veel vraag naar werknemers is. Actief zoeken voor werken in Polen en netwerken maken is zeker een aanrader in dit land.

  Solliciteer nu via de knop hier beneden, want dan kun je aan jouw avontuur starten en werken in het buitenland.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop