1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (482 stemmen, gemiddeld: 3,81 van de 5)
Laden...

Bij Oostenrijk denken de meeste mensen aan een wintersportvakantie, of lange wandelingen door de groene gebieden in de zomer. Er zijn echter ook mensen die ervan dromen om te werken in Oostenrijk.

Aangezien dit land ook een EU-land is, kun je in feite direct aan de slag in Oostenrijk. Is dit ook haalbaar in de praktijk, en wat moet je doen om de kans op een baan te vergroten?

Afbeelding werken in Oostenrijk vacatures foto huisjes aan water

Wil je zien in welke landen je allemaal kunt werken in het buitenland? Druk dan op onderstaande knop.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit?

De economische crisis heeft in veel delen van Europa diepe sporen achtergelaten. Ook in Oostenrijk is nog altijd goed te merken dat er een flinke dip geweest is, maar de economie trekt op dit moment weer aan.

In de grotere steden zijn er doorgaans meer jobs te vinden dan buiten de steden. Vooral binnen de zorg is er vaak behoefte aan geschoold personeel. De banen in de horeca zijn meestal gebonden aan de vakantieseizoenen, maar er komen met regelmaat meer vacatures open.

Om aan het werk te komen, is het goed om een netwerk op te bouwen. Dat betekent allereerst dat je al jouw vrienden en buren moet laten weten dat je op zoek bent naar jobs, wat voor werk dat is en wat jouw competenties zijn.

Je kunt uiteraard ook de kranten (zoals diepresse en derstandard) in de gaten houden en het internet die gaan over werken in Oostenrijk. Ook hier worden namelijk tegenwoordig veel vacatures en jobs in Oostenrijk aangeboden (zoals bij jobnews en zbp). In dit land is het gebruikelijk dat je eerst informeert bij een bedrijf of de vacature nog openstaat voordat je een cv stuurt.

Werkcultuur in Oostenrijk

Wanneer je niet aan het werk ben is het goed om je te verdiepen in de taal, maar makkelijk is dat niet. Duits lijkt genoeg te zijn om de mensen aan te kunnen spreken, maar wanneer je antwoord krijgt in een van de verschillende dialecten wordt het lastig om dit ook te begrijpen.

Op de werkvloer is goed te merken dat het land erg conservatief ingesteld is. Wanneer je een werknemer bent, sta je onderaan de ladder en heb je geen inbreng in het bedrijf en doe je gewoon wat je verteld wordt.

Wanneer de baas een beslissing genomen heeft, is het een kwestie van het volgen van de opdrachten. Het is goed om daar even bij stil te staan, aangezien niet alle Belgen hiermee om zouden kunnen gaan op een dagelijkse basis.

Aan het werk in Oostenrijk

Je hebt geen werkvergunning nodig in het EU-land en de prachtige natuur en uitzichten zijn voor veel mensen een reden om naar Oostenrijk te gaan.

Wanneer je wil werken in Oostenrijk kom je een aantal uitdagingen tegen. Met de juiste motivatie is het echter zeker mogelijk om een leuke job te vinden in het Alpenland.

Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.