1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (638 stemmen, gemiddeld: 4,19 van de 5)
Laden...

Nieuw-Zeeland is voor velen een absolute droombestemming. Het land staat voornamelijk bekend om zijn fabelachtige natuurgebieden. Werken in Nieuw-Zeeland is fijn, want het land beschikt over geweldige berggebieden en ontzettend veel groen.

Het hart van menig natuurliefhebber en avonturier gaat hier sneller van kloppen. Nieuw-Zeeland heeft een heerlijk klimaat en de levensomstandigheden zijn er uitstekend te noemen. De mensen zijn er vriendelijk, het is er veilig en het gaat economisch goed met het land. 

Afbeelding Werken in Nieuw-Zeeland Vacatures foto aan zee natuur en bergen

Het is echter niet heel eenvoudig om naar Nieuw-Zeeland te emigreren. Nieuw-Zeeland hanteert een beleid waarbij alleen mensen met een gedegen opleiding, specifieke kennis en werkervaring welkom zijn.

Je zult je dus enorm goed voor moeten bereiden. Nieuw-Zeelanders zelf zijn erg goed opgeleid en ambitieus, dus het is niet eenvoudig daar tussen te komen. De eisen zijn hoog en een uitstekende kennis van de Engelse taal is een must.

Druk op de knop hier beneden om te ontdekken welke vacatures in het buitenland we momenteel bieden.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

Op zoek naar jobs in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland draait alles om het uiteindelijke selectieproces. Vanzelfsprekend ga je alle vacaturebanken langs op zoek naar een geschikte job.

Vervolgens schrijf je een keurige motivatiebrief met toevoeging van een helder CV waarin je relevante opleidingen en werkervaring staan. Wanneer je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek zal je verder aan de tand worden gevoeld.

Een gedegen voorbereiding op zo’n gesprek is cruciaal voor het verkrijgen van een job. Zorg ervoor dat je al je ervaringen paraat hebt en dat je ook referenties kunt noemen.

Het sociale zekerheidsstelsel van Nieuw-Zeeland

Op het gebied van sociale zekerheden zijn er tussen België en Nieuw-Zeeland nogal wat verschillen. Het is goed dit van te voren te bestuderen en in het achterhoofd te houden. Een goed voorbeeld betreft de ziekteverzekering.

In Nieuw-Zeeland is het niet ongebruikelijk je privaat te verzekeren. Op die manier worden mensen sneller behandeld dan het geval is bij de openbare zorginstellingen. Dit kan voor scheve gezichten zorgen in de samenleving. Wanneer je afhankelijk bent van de openbare zorg dan is de service gewoon een stuk minder.

Kwalitatief is er niet zoveel verschil. Gelukkig kunnen veel mensen in Nieuw-Zeeland zich een private ziekteverzekering permitteren. Wil je als emigrant recht hebben op dezelfde zorg als Nieuw-Zeelanders dan zal je eerst langer dan twee jaar in het land moeten wonen en werken.

Voor korter verblijf is een wereldverzekering de slimste oplossing. Wanneer je langer dan één jaar in Nieuw-Zeeland verblijft, dan ben je verplicht een medisch getuigschrift te overleggen. Kortom, er zijn vele zaken om rekening mee te houden.

Alles over de verblijfsvergunning en werkvergunning

Het begint allemaal met een uitstekende voorbereiding. Het hangt van je exacte situatie en bedoelingen af wat je precies nodig hebt. Je hebt bijvoorbeeld sowieso een visum nodig, anders kom je het land niet in.

Wanneer je in Nieuw-Zeeland wilt gaan wonen dan moet je beschikken over een Lange Termijn Business Visum. Deze heb je ook nodig wanneer je er een bedrijf wilt starten. Wanneer je er voor het eerst bent dan kun met dit visum 9 maanden werken in Nieuw-Zeeland.

Als je langer wilt blijven dan kan dit tot 3 jaar worden verlengd. In sommige gevallen zal je aan de slag gaan in Nieuw-Zeeland, omdat het bedrijf waarvoor je werkt een vestiging in dit land heeft geopend. Daarvoor gelden weer aparte regels.

In die gevallen dien je te beschikken over een zogenaamde Employees of Relocating Business Visa. Je kunt dan voor 2 jaar in Nieuw-Zeeland aan de slag. Het bemachtigen van een visum is niet eenvoudig.

De eisen zijn enorm hoog en het kan erg lang duren. Verlies de moed niet, als je echt graag wilt dan gaat het je lukken. Het fijne is wel dat wanneer je eenmaal over een visum beschikt, je meteen voor 3 jaar in Nieuw-Zeeland mag wonen en werken.

Daarna kun je je visum een onbeperkt aantal keren verlengen om te werken in Nieuw-Zeeland. Kortom, zorg dat je op en top voorbereid bent. Het zal niet gemakkelijk gaan, maar het is al de moeite meer dan waard.

Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.