1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (218 stemmen, gemiddeld: 3,41 van de 5)
Laden...

België en Luxemburg werken al tientallen jaren nauw met elkaar samen. Ze maken samen met België onderdeel uit van de Benelux. Wonen en werken in Luxemburg is fijn, ook al is het klein. Het is een mooi, heuvelachtig en groen land.

De sociale voorzieningen zijn daarnaast prima te noemen. Wanneer je er werkt draag je automatisch je steentje bij en ben je verplicht je te verzekeren tegen ziekte.

Afbeelding werken in Luxemburg vacatures stadscentrum foto

De sociale vangnetten en de kwaliteit van de gezondheidszorg zijn uitstekend. De verzorgingsstaat zit er goed in elkaar. 

Bekijk nu welke jobs we allemaal voor je hebben in het buitenland via de knop hieronder.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

➡ Klik dit open voor de Inhoudsopgave van dit artikel ➡

Carrière in Luxemburg

Er zijn vele mogelijkheden om een mooie carrière te starten. Vooral voor mensen in de financiële wereld biedt Luxemburg oneindig veel kansen. Door de nauwe samenwerking met het land is de toegang tot de arbeidsmarkt voor Belgen erg eenvoudig.

We kunnen er vrijelijk bewegen en overal waar we willen wonen en werken. Er is geen sprake van ingewikkelde en ellenlange procedures. Dat maakt het starten van een job in Luxemburg erg makkelijk.

Arbeidsvoorwaarden

In Luxemburg gelden standaard minimaal 25 vakantiedagen. Per jaar komen daar ook nog tien vrije dagen in verband met feestdagen bij. Voltijds werken in Luxemburg is net als in België veertig uur per week.

Wanneer je meer uren maakt, moet je daar extra voor vergoed worden. Je hebt wanneer je 18 jaar en ouder bent sowieso recht op het minimumloon.

Op die manier kun je altijd in je levensonderhoud voorzien, want het minimumloon wordt bepaald aan de hand van de algemene prijzen van levensonderhoud.

Tips bij het vinden van de juiste jobs

Solliciteren in Luxemburg werkt eigenlijk op precies dezelfde manier als in België.

Er zijn vele vacaturesites, je kunt bedrijven en organisaties direct aanschrijven, open sollicitaties sturen en er zijn verschillende uitzendbureaus, adviesbureaus en job centra. Zij kunnen je op allerlei manieren helpen bij het vinden van een geschikte baan.

Suggestie: staat hierboven niks tussen wat jou echt aanspreekt? Vergeet dan niet even alle andere vacatures te bekijken.

Ken je talen

Je kunt in Luxemburg met verschillende talen aan de slag. Het hangt een beetje van de sector af welke taal gangbaar is. De vacatures maken veelal al duidelijk welke taal gewenst is. Schrijf in die taal dan ook je motivatiebrief en CV.

Dat maakt een professionele indruk. Wees je er bijvoorbeeld van bewust dat je over een goede kennis van de Franse taal moet beschikken wanneer je wil werken in Luxemburg. In de handelssector en de internationale sectoren volstaat Engels.

In meer lokale sectoren, zoals bijvoorbeeld de zorg, is kennis van het Luxemburgs erg handig. We raden je dan ook aan bij de vacatures heel erg goed na te gaan welke talenkennis er precies gevraagd wordt. Het beste is om ter voorbereiding alvast je talen bij te spijkeren.

Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.