1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1.421 stemmen, gemiddeld: 4,16 van de 5)
Laden...

Italië spreekt enorm tot de verbeelding. Niet alleen als vakantieland, maar ook werken in Italië. De kwaliteit van leven is er uitstekend te noemen. Denk alleen al aan het heerlijke weer en de geweldige Italiaanse keuken.

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte job is het echter zaak om met een aantal zaken rekening te houden. Een aantal zaken zetten we hieronder graag voor je op een rijtje.

Afbeelding werken in Italië vacatures of jobs prachtige kustplaats foto.

De zoektocht naar een jobs in Italië begint natuurlijk op de diverse verschillende vacaturesites. Een goed voorbeeld daarvan is via onze site, want er zijn vele vacatures te vinden.

Wanneer je een interessante job hebt gevonden, dan is het gebruikelijk dat je gevraagd wordt een korte motivatiebrief te schrijven. Let hierbij extra goed op stijl en lay-out, want dit wordt door HRM-medewerkers van bedrijven erg gewaardeerd.

In kranten vind je ook vele vacatures en natuurlijk is het verstandig je eigen netwerk in te zetten bij het vinden van de perfecte baan. Naast een sollicitatiebrief is ook een uitgebreid CV met referenties en eventuele relevante hobby’s belangrijk. We raden je aan hier veel aandacht aan te besteden. 

Wil je werken in het buitenland? Maakt het je niet uit welk land het precies is als de zon maar schijnt? Bekijk dan nu al onze vacatures via de knop hieronder.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

Economische groeikansen

Als burger van Europa ben je vrij om te wonen en werken in Italië. Belgische burgers kunnen er direct aan de slag. Merk op dat er een groot verschil bestaat tussen de economische kansen van het noorden van Italië en het zuiden van Italië.

In het noorden is veel meer bedrijvigheid, waardoor het werkaanbod daar groter is. Dit deel is internationaler gericht en met kennis van de Engelse taal kun je er goed uit de voeten.

Natuurlijk is het een pré wanneer je ook goed bekend bent met de Italiaanse taal. Italianen zijn namelijk erg trots op hun taal en cultuur.

Hieronder nog enkele bekende plekken waar je vacatures en jobs in Italië kunt vinden:

De Italiaanse verzorgingsstaat

Vanzelfsprekend kent Italië een goed sociaal zekerheidsstelsel. Je wordt dan ook goed geholpen mocht je onverhoopt in de problemen terecht komen.

Zorg er daarom te allen tijden voor dat je ingeschreven staat bij het USL (Unità Sanitaria Locale) in je woonplaats. Ook zal je een verzekering tegen ziekte af moeten sluiten. Deze is namelijk verplicht om te wonen en werken in Italië.

Wanneer je benieuwd bent naar de lonen in Italië, dan kun je je het beste wenden tot de verschillende cao’s. Daarin staan namelijk de gemaakte afspraken.

Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.