1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (469 stemmen, gemiddeld: 4,21 van de 5)
Laden...

Misschien denk je bij het buitenland niet meteen aan werken in Hongarije, maar dit is wel een prachtig land met heel veel mogelijkheden. Zeker wanneer je ook nog eens avontuurlijk en taalvaardig bent.

Je kunt er bijvoorbeeld met Engels en Duits goed uit de voeten. Een pré is wanneer je ook het Hongaars machtig bent. Het leven is er, zeker in vergelijking met België, erg goedkoop.

Afbeelding werken in Hongarije vacatures foto van brug en water stad

Dat maakt het prettig leven, al is de levensstandaard gemiddeld genomen ook een stukje lager dan in België. De lonen liggen er lager, de hoofdstad Budapest uitgezonderd.

Hongarije is onderdeel van de EU en dat maakt bepaalde zaken een stuk eenvoudiger. Klik op de knop hieronder als je wilt zien welke vacatures we nu allemaal voor je hebben in het buitenland.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

Op zoek naar een leuke job in Hongarije

Solliciteren in Hongarije is niet heel eenvoudig. Je moet je hiervoor erg goed voorbereiden. Naast het schrijven van een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom de job jou op het lijf geschreven is, moet je ook een CV, een pasfoto, referenties, kopieën van certificaten en kopieën van diploma’s meesturen.

De werkgever wil alles van je weten en dit is ook voor de sollicitant een kans om zich goed en volledig voor te stellen. Je kunt met al deze info mooi je voordeel doen. Vacatures vind je onder andere op www.profession.hu.

Het is een feit dat er steeds meer bedrijven in Hongarije een vestiging openen of een bedrijf starten. Bekijk daarom ook eens internationale organisaties en ga na of ze in Hongarije actief zijn.

Op die manier vind je vaak sneller een job. Daarnaast is het makkelijk als je al in Hongarije woont, want dan kun je net iets sneller schakelen.

Bezoek ook onderstaande vacaturebanken om verder te zoeken naar jobs in Hongarije:

Je hebt een baan gevonden

In Hongarije moet je beschikken over een werkvergunning en zelf een werkvisum aanvragen. Dit geldt in alle gevallen, zelfs al werk er maar een aantal weken.

De werkgever moet duidelijk kunnen maken dat je met jouw kennis en vaardigheden van bijzondere waarde bent en de werkgever moet zelf de werkvergunning aanvragen. Is dit allemaal geregeld dan kun je aan het werk.

Een fulltime werkweek bestaat uit 40 uur werken. Dit kan echter oplopen tot maximaal 60 uur per week. Dit moet altijd in goed overleg gebeuren.

Hongarije kent tien nationale feestdagen die je in principe vrij bent tijdens je jobs. Daarnaast heb je recht op twintig tot dertig doorbetaalde vakantiedagen. 

Er bestaat in Hongarije een wettelijk minimumloon. De lonen zijn over het algemeen langzaam maar zeker aan het stijgen voor mensen die werken in Hongarije.

Sociale zekerheid en sociale zorg in Hongarije

In Hongarije bestaat er sociale zorg waarvan je gebruik kunt maken wanneer je financiële problemen hebt. Iedereen heeft hiertoe toegang. Om gebruik te kunnen maken van de sociale zekerheid moet echter eerst premie worden afgedragen.

Je bent verplicht je te verzekeren. In geval van bijvoorbeeld ziekte, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en zwangerschap kun je aanspraak maken op de sociale zekerheden. Dit wordt betaald uit de gezamenlijke pot van bijdragen. Dit geldt ook voor de ziekteverzekering.

Verblijfsdocumenten in Hongarije

Wanneer je langer dan drie maanden in Hongarije wilt verblijven dan moet je beschikken over een verblijfsvergunning. Deze kun je aanvragen bij de immigratiedienst. De verblijfsvergunning is maximaal vijf jaar geldig.

Dit geldt niet voor een verblijf korter dan drie maanden. Europeanen kunnen in dat geval met een geldige identiteitskaart wonen en werken in Hongarije.

Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.