1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1.847 stemmen, gemiddeld: 4,43 van de 5)
Laden...

Frankrijk: het land van de Franse cuisine, lange warme zomers en van cultuur. Wil jij ook blijven genieten van dit prachtige land? Misschien is werken in Frankrijk dan misschien wel een optie voor jou!

Afbeelding werken in Frankrijk vacatures Parijs of andere steden hebben we jobs en banen voor je. Foto van een vrouw bij Eiffeltoren

Omdat Frankrijk onderdeel van de EU is hier werken geen probleem als je komt uit België. Ook de cultuur lijkt wel iets op de onze, zodat je gemakkelijk integreert. Een unieke kans dus voor iedereen die ook graag eens over de grens wil kijken.

Wil je zien welke vacatures en jobs voor werken in het buitenland op dit moment beschikbaar zijn? Klik dan op de knop hieronder.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

Hoe vind je jobs in Frankrijk?

Voor de vacatures in Frankrijk kun je hier beneden kijken. Klik op de job post die je interessant lijkt om erop te kunnen solliciteren en meer te lezen.

   

  Een baan zoeken in Frankrijk kan het gemakkelijkst via een van de uitzendbureaus of een van de vele vacaturesites. In Frankrijk is het zeker een vereiste dat je Frans spreekt en het is dus aan te raden om dit even op te vijzelen voordat je begint met zoeken.

  De Franse cultuur kan iets gesloten zijn, maar als buitenlander kom je er gemakkelijker tussen als je goed Frans spreekt. Ook maakt goed Frans spreken het een stuk makkelijker tijdens de sollicitatieprocedure als je wilt werken in Frankrijk als Belg.

  Je kunt ook de volgende vacaturebanken bekijken:

  In de volgende video zie je ervaringen hoe het is om te werken en wonen in Frankrijk.

  Bij het solliciteren in Frankrijk moet je daarnaast erop letten dat het voor de Fransen heel belangrijk is hoe jij je presenteert. Jouw persoonlijkheid staat vaak centraal tijdens het sollicitatiegesprek, dus zorg ervoor dat je er goed verzorgd uitziet en dat je jezelf van je beste kant laat zien.

  Dat zie je ook terug in het feit dat aanbevelingen en netwerken heel belangrijk zijn in Frankrijk. Met een aanbeveling van een van de werknemers een bedrijf binnenkomen is vaak een plus, dus het is zeker aan te raden om een netwerk in Frankrijk op te bouwen.

  Dit kan online, bijvoorbeeld via Linkedin, maar kijk zeker ook eens binnen je eigen werk of je niet nu al mensen kent uit Frankrijk.  

  Afbeelding Jobs in Frankrijk. vacatures vind je in alle buurten zoals in deze wijk.

  Andere zaken die je moet regelen

  Bij het voor langere tijd verblijven in Frankrijk moet je ook je sociale verzekeringen daar betalen. Dat betekent dat je recht hebt op uitkeringen in het geval van ziekte, beroepsongevallen, werkloosheid en nog veel meer.

  In Frankrijk wordt de zorgverzekering vaak via de werkgever geregeld, zodat je daar niet op hoeft te letten als je een baan hebt in Frankrijk.

  Het is daarom aan te raden om eerst een job te zoeken en dan pas te verhuizen naar Frankrijk, omdat je zonder een vast inkomen weinig kan regelen in Frankrijk. Zo is een woning huren zonder vast inkomen relatief moeilijk en daarnaast is er natuurlijk altijd de kans dat je geen jobs kan vinden.  Er is ook een Belgische ambassade in Parijs die je eventueel kan helpen met andere zaken.

  Afbeelding infographic werken en wonen in Frankrijk

  Andere zaken die je moet regelen zijn je sociale zekerheden die je, als je van plan bent minder dan 5 jaar te werken in Frankrijk, ook in België mag door laten lopen. Je krijgt dan Belgische kinderbijslag en je betaalt hier AOW-premie.

  Verder hoef je niks speciaals aan te vragen, al is het wel mogelijk om een ‘carte de séjour, een soort van verblijfsvergunning, aan te vragen, die je soms nodig zult hebben.

  Ontdek alle vacatures in het buitenland van dit moment door op de knop hieronder te klikken.

  afbeelding van oranje knop met tekst "ontdek meer" zodat je er meer over kunt lezen