1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (872 stemmen, gemiddeld: 4,34 van de 5)
Laden...

Als Belg is het relatief eenvoudig om in Duitsland aan de slag te gaan. De culturele verschillen tussen de beide landen zijn te verwaarlozen. Je zult je snel en gemakkelijk thuisvoelen tijdens het wonen en werken in Duitsland als Belg. 

Afbeelding werken in Duitsland vacatures foto van binnenstad typische straten en huisjes

Wil je zelf ook werken in Duitsland? Solliciteer dan via de knop hieronder, want dan kunnen we je goed helpen.

Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

Werken in Duitsland: Vacature overzicht + wat je nodig hebt

Bekijk hier beneden de beschikbare vacatures in Duitsland van dit moment. Klik op de vacature zodat je er meer over kunt lezen.

   

  Onze oosterburen kennen net als wij een achturige werkdag. Fulltime is ook daar veertig uur per week. In die zin lijken de cao’s van België en Duitsland heel erg op elkaar. Dat maakt een overstap des te eenvoudiger.

  Daarnaast is bij wet geregeld op hoeveel vakantiedagen iemand die in Duitsland werkt recht heeft. In zijn algemeenheid geldt dat je recht hebt op minimaal 24 doorbetaalde vakantiedagen. In sommige gevallen loopt dit zelfs op tot dertig verlofdagen.

  Je krijgt in principe gewoon doorbetaald en daarnaast bestaat er in Duitsland ook een vakantiegeldregeling. Hetgeen maandelijks op je loon wordt ingehouden, wordt dan in één keer uitgekeerd. 

  Hieronder kun je nog een video bekijken over hoe werken in Duitsland nou eigenlijk is en werkt:

  Zelf ook solliciteren voor jobs in Duitsland? Dat kan gratis en snel via de knop hieronder, want dan kunnen we je helpen.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop

  Inhoudingen op je loon

  Duitsland kent ook inhoudingen op je loon betreffende de sociale zekerheid. Hieraan draag je automatisch als werknemer je steentje bij.

  Op die manier creëren ze een vangnet waaruit onder andere ziekte, verzekeringen, pensioenen en werkloosheid worden betaald. Ook de werkgever draagt hier in belangrijke mate aan voor hen die werken in Duitsland.

  De start van je loopbaan

  Wanneer je in Duitsland een job begint, dan start je veelal met een proefperiode. Deze periode duurt zes maanden. Hierbij geldt een opzegtermijn van twee weken. Dat is korter dan bij andere contracten.

  Na deze zes maanden geldt de ontslagbescherming. Dit is zo bij wet vastgesteld. Je kunt in Duitsland ook niet zomaar ontslagen worden, daarvoor moeten gegronde redenen zijn en dit moet altijd schriftelijk kenbaar worden gemaakt.

  Houd er daarnaast rekening mee dat wanneer je zelf van baan wilt wisselen je een opzegperiode hebt. Dit is voor de meest gangbare contracten minimaal vier weken.

  Hier zijn ook een aantal links waar je op zoek kan gaan naar een job:

  Afbeelding Infographic werken en wonen in Duitsland

  Sollicitatietips

  Om je droombaan te bemachtigen raden we je aan een goede motivatiebrief te schrijven en een zo compleet mogelijk CV met foto mee te sturen met je sollicitatie. Daarnaast is een goede kennis van de Duitse taal een pré.

  Je vindt jobs in Duitsland door goed te zoeken op vacature websites. Er zijn heel veel websites die de moeite waard zijn. Kijk ook zeker eens rond op onze site. Hier vind je nog veel meer nuttige informatie over werken in Duitsland voor Nederlandse werkgever of Belgisch bedrijf.

  Wil je weten op welke jobs in Duitsland je kans hebt? Meld je dan nu geheel gratis aan via de knop hieronder.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop