1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1.421 stemmen, gemiddeld: 4,46 van de 5)
Laden...

De Verenigde Arabische Emiraten is een kleine golfstaat met een warm, woestijnachtig klimaat. Je kunt er momenteel veel werk vinden, want het is best makkelijk werken in Dubai. 

In de crisis liep het aantal expats hard terug in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dit betekent dat er nu veel jobs voor het oprapen liggen. De meeste banen vind je in Dubai, of in de havenstad Abu Dhabi.

Afbeelding werken in Dubai Verenigde Arabische Emiraten vacatures en jobs foto van de stad

De lonen liggen in de Verenigde Arabische Emiraten hoger dan in Europa. Bovendien betaal je er geen inkomstenbelasting. Een ideale plek dus als je een nieuwe uitdaging aan wilt gaan en jezelf wilt onderdompelen in een nieuwe cultuur!

Bekijk via de knop hieronder welke vacatures we momenteel hebben voor werken in het buitenland.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

Werken in de Verenigde Arabische Emiraten

Een visum voor de Verenigde Arabische Emiraten wordt vaak geregeld door je toekomstige werkgever. Het is dus belangrijk om eerst een baan te zoeken en dan pas richting de Verenigde Arabische Emiraten te vertrekken.

TIP: We bieden ook vacatures aan in andere mooie landen via deze pagina. Check het nu, omdat je misschien iets moois mist.

Je mag wel zonder werkvisum 30 dagen het land in en dit mag je met nog eens 30 dagen verlengen door €125 te betalen. Maar dan moet je in deze tijd wel een baan kunnen vinden en een werkvisum aanvragen, wat veel stress op kan leveren.

Het is dus zeker aan te raden om een baan te zoeken voordat je richting de Verenigde Arabische Emiraten vertrekt. Jobs vind je via de verschillende vacaturesites, websites van de bedrijven die er gevestigd zijn of in de Engelstalige kranten, zoals Gulf News of Khaleej Times. 

Zomerbanen en/of vrijwilligerswerk in de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai, Abu Dhabi etc):

Let wel op de huurprijzen in de Verenigde Arabische Emiraten over het algemeen exorbitant hoog zijn: 2000 euro per maand is niet ongebruikelijk. De brutolonen liggen in de Verenigde Arabische Emiraten iets lager dan in België, maar je betaalt geen inkomstenbelasting, dus je houdt een stuk meer over.

Daarnaast betalen werkgevers soms je huisvesting, zodat je ook hier geen geld aan kwijt bent. Informeer dit goed bij je werkgever, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je gaat werken in Dubai.

Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

De cultuur

Als je denkt aan de Verenigde Arabische Emiraten dan denk je waarschijnlijk aan strenge regels en een strakke cultuur, waar de Islam de boventoon voert. Tegenwoordig is hier een stuk minder van te merken. Dit komt mede doordat de expats in Verenigde Arabische Emiraten een eigen subgroep zijn gaan vormen.

Als Europeaan zal je in Verenigde Arabische Emiraten waarschijnlijk veel optrekken met andere expats. Je hebt dus relatief weinig te maken met de Emirati’s. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Arabische Emiraten.

Wel zijn er nog wat invloeden van de Islam te merken in de Verenigde Arabische Emiraten. Zo kun je als vrouw niet te uitdagend over straat en is alcohol minder goed te krijgen. Het ligt bijvoorbeeld niet in de supermarkt.

Als expat heb je hier waarschijnlijk weinig mee te maken. Je kunt namelijk op de privé stranden van hotels prima in bikini zonnen. Hotels mogen ook wel gewoon alcohol schenken. 

In de Verenigde Arabische Emiraten hebben ze een snelle modernisering meegemaakt. Op veel gebieden zal je merken dat ze ons al ver vooruit zijn. Vooral als je van plan bent te werken in Dubai.

Dat heeft mede te maken met de rijkdom van de Emirati’s. Dit hebben ze te danken aan de grote olievoorraden van het land.

Met de Emirati’s heb je dus waarschijnlijk weinig te maken. Toch is het wel aan te raden om een paar woordjes Arabisch te leren, zodat je nog wel met ze kunt communiceren als het nodig is. Daarnaast is je sociale contact vooral beperkt tot de expats om je heen.

Mocht je nog meer vragen hebben over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.