1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (329 stemmen, gemiddeld: 3,94 van de 5)
Laden...

Denemarken is een erg aantrekkelijk land om te wonen en te werken. Er is dan ook een grote groep Belgen die al wonen en werken in Denemarken.

De cultuurverschillen tussen de beide landen zijn klein. Je zult er snel en gemakkelijk je draai kunnen vinden. Een groot voordeel voor Belgen die naar Denemarken vertrekken om er te gaan wonen en werken is dat zij geen visum nodig hebben.

Afbeelding vacatures, jobs en werken in Denemarken nu bekijken.

Hetzelfde geldt voor een verblijfsvergunning en een werkvergunning. Je kunt deze documenten eenvoudig bemachtigen door langs te gaan bij de Deense ambassade in België of een regiokantoor in Denemarken te bezoeken. Je bent pas verplicht een verblijfsvergunning aan te vragen als je langer dan drie maanden in Denemarken verblijft.

Meld je nu gratis en vrijblijvend aan voor werken in Denemarken via onderstaande knop, want dan zouden we je beter verder kunnen helpen.

Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

Het vinden van een baan in Denemarken

In grote lijnen werkt het zoeken naar een baan in Denemarken precies zoals je dat ook in België zou doen. Belangrijk is het schrijven van een aansprekende motivatiebrief en duidelijke en relevante curriculum vitae.

Er bestaan verschillende vacaturebanken die het zoeken naar een baan vergemakkelijken. Onze website is hiervan een goed voorbeeld. Natuurlijk is het spreken van de Deense taal een pré. Met Engels kom je veelal ook een heel eind als je wil wonen en werken in Denemarken.

Lees daarom altijd heel goed de vacaturetekst. Belgen zijn erg gewild, Deense organisaties maken graag van hun kennis en vaardigheden gebruik.

Hieronder enkele bekende portals waar je jobs in Denemarken kunt vinden:

Denemarken is een prettig land

Denemarken beschikt over geweldige natuurgebieden, het is er veilig, de mensen zijn er vriendelijk en het gaat er economisch erg goed. Het onderwijs is van hoog niveau en er is een lage werkloosheid.

In vergelijking met België is het leven er duurder, maar daartegenover staat een gemiddeld hoger salaris in Denemarken. Alle werkenden betalen er sociale belastingen. Van deze belastingen worden de sociale voorzieningen en de goede gezondheidszorg betaald. Dit zit allemaal heel goed in elkaar, er is een hoge levensstandaard.

Afbeelding werken in Denemarken vacatures je ziet stad met vlag

Genieten van je vrije tijd

Natuurlijk kent Denemarken ook feestdagen. Bij sommige jobs zal je op die dagen moeten werken, maar meestal ben je natuurlijk vrij. Als werknemer heb je recht op 25 vakantiedagen die doorbetaald worden.

Dit is op basis van een jaar lang fulltime werken in Denemarken. Heb je minder gewerkt, dan berekenen ze het aantal doorbetaalde vakantiedagen op basis van het aantal dagen dat je hebt gewerkt. Er zijn genoeg mogelijkheden om volop te genieten van je vrije dagen.

Solliciteer nu makkelijk en snel voor werken in Denemarken, want het is vrijblijvend en dan kunnen we je verder begeleiden.

Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop