1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (571 stemmen, gemiddeld: 4,31 van de 5)
Laden...

Internationale werknemers worden geconfronteerd met stevige concurrentie voor banen in dit mediterrane land, maar door de redelijke kosten van levensonderhoud, kan wonen en werken in Cyprus ideaal zijn voor mensen die op op zoek zijn naar wat zon en cultuur. Als je wilt werken in het buitenland is dit land dus een goede keuze.

Afbeelding werken in Cyprus prachtige stad aan de kust en water

Solliciteer makkelijk en snel via de oranje button hieronder, want dan kunnen we je gratis verder helpen.

Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop

Cyprus is verdeeld in de Griekse bevolking in het zuiden en de Turkse bevolking in het noorden. Het land bevindt zich op het ontmoetingspunt van Europa, Azië en Afrika en is als zodanig de perfecte mix van deze drie culturen.

Het vinden van werk kan een uitdaging zijn; terwijl de jeugdwerkloosheidscijfers dalen, blijven ze hoog op 32%.

Degenen die erin slagen om werk te krijgen, worden beloond met het hele jaar door zonneschijn, pittoreske stranden, een bruisend nachtleven en oude plaatsen van Griekse, Byzantijnse, kruisvaarders en islamitische geschiedenis.

Jobs in Cyprus: Vacature overzicht + Algemene informatie

Hieronder zie je actuele vacatures in Cyprus van dit moment. Druk op de vacature die je leuk lijkt, want dan kun je er meer over ontdekken.

   

  Cyprus werd zwaar getroffen door de economische crisis, die ongekende werkloosheid veroorzaakte. Gelukkig vertoont de banenmarkt van het land tekenen van herstel.

  Het vinden van werk kan moeilijk zijn voor buitenlanders, omdat je het tegen de lokale bevolking moet opnemen voor jobs. Er zijn echter een aantal manieren om jouw kansen op werken in Cyprus te vergroten.

  De de meerderheid van de werkgevers eist enige kennis van het Griek bijvoorbeeld, terwijl de belangrijkste zakelijke taal Engels is. Degenen met diploma’s in elektrotechniek, financiën, IT en telecommunicatie zijn ook erg in trek.

  De toerismesector is goed voor het grootste deel van het BBP van het land en internationale werknemers kunnen meestal kansen vinden in deze sector. Andere belangrijke industrieën zijn:

  • Dienstensector
  • Onroerend goed
  • Energie
  • Transport

  Verwacht wordt dat de exploitatie van aardgasvoorraden door het land, plus haar interesse in hernieuwbare energie en groene technologie, zal leiden tot grote buitenlandse investeringen.

  In de Engelstalige video hieronder kun je meer leren over werken en leven in Cyprus.

  Wil je zelf ook in Cyprus werken? Solliciteer dan eenvoudig en snel via onderstaande knop, want dan begeleiden we je gratis verder.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop

  Je kunt banen in Cyprus vinden op:

  Populaire banen voor afgestudeerden:

  • Accountants
  • Accounting associate professionals
  • Juridische professionals
  • Verpleegkundigen en vroedvrouwen
  • Docenten secundair onderwijs

  Afbeelding strand Cyprus. Je kunt er jobs krijgen en een leuke baan.

  Hoe vind je een baan op Cyprus

  Je kunt voor aankomst in het land solliciteren, maar een van de beste manieren om werk te vinden, is via netwerken. Gebruikmaken van persoonlijke contacten en het ontdekken van vacatures via mond-tot-mondreclame is de gemakkelijkste manier voor buitenlanders om werk te vinden.

  Als je bij aankomst niet veel contacten hebt, kun je terecht bij de Public Employment Office, gevestigd in alle grote steden.

  Sommige Cypriotische bedrijven accepteren het hele jaar door CV’s, zodat ze kunnen werven wanneer ze willen. Dit betekent dat speculatieve toepassingen ook goed werken in Cyprus.

  Sollicitatie methodes zijn vergelijkbaar met die in België waarbij organisaties meestal vragen om een ​​CV en begeleidende brief of een ingevuld aanvraagformulier. De meeste banen kunnen online worden aangevraagd.

  Meld je nu geheel vrijblijvend en helemaal gratis aan via de knop hier beneden, want dan kunnen we je goed helpen om jouw droom waar te maken.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

  Zomer baantjes

  Vanwege de grote toeristische sector van het land zijn seizoens- en vrijetijdsfuncties relatief gemakkelijk te vinden. Wie op zoek is naar zomerwerk, kan terecht in hotels, bars, cafés en restaurants.

  Het beroemde nachtleven van Ayia Napa trekt elk jaar duizenden internationale werknemers, wat betekent dat er de hele zomer veel bar-, club- en PR banen beschikbaar zijn.

  Je kunt verwachten dat je in het laagseizoen vier tot vijf dagen per week werkt, maar zes tot zeven dagen in het hoogseizoen. Ook fruitplukken behoort tot de mogelijkheden.

  Vrijwilligerswerk mogelijkheden bestaan ​​het hele jaar door in Cyprus, maar vooral in Paphos, Larnaca, Limassol, Famagusta en Nicosia. Werkkampen en uitwisselingsprogramma’s voor jongeren omvatten namelijk vaak vrijwilligerswerk.

  Veel vrijwilliger jobs zijn gerelateerd aan milieuvriendelijke projecten (bijvoorbeeld dierentuinen en maritieme doelen). De SEATURTLE.ORG biedt bijvoorbeeld mogelijkheden om zeeschildpadden te helpen door onderzoek en onderwijs.

  Afbeelding pilaar op eiland. Jobs in Cyprus werken

  Lesgeven om te kunnen werken in Cyprus

  Het is mogelijk om Engels als vreemde taal te doceren op Cyprus, hoewel de concurrentie om zulke functies hevig is en het aantal jobs beperkt.

  Banen in particuliere internationale scholen staan ​​open voor mensen met ervaring van ten minste twee jaar. Meestal heb je ook een bachelordiploma en een TEFL-kwalificatie nodig.

  De meeste jobs zijn te vinden in Paphos, Larnaca, Limassol, Famagusta en Nicosia. Werktijden zijn vaak 20 tot 30 uur per week, met salarissen en voordelen die afhankelijk zijn van jouw kwalificaties.

  Bekijk de volgende sites voor onderwijsmogelijkheden in Cyprus:

  afbeelding stad Cyprus aan de kust met bergen achterop om te werken en voor vacatures

  Stages

  Er is geen nationale wetgeving inzake studentenstages; in plaats daarvan worden stages en werkervaring georganiseerd door universiteiten, beroepsorganisaties en andere belanghebbenden. Opties zijn onder meer:

  • Werk en reizen Cyprus – Dit is bedoeld voor jonge EU-burgers die internationale werkervaring zoeken. Het biedt plaats aan kusthotels en restaurants voor minimaal drie maanden.
  • Erasmus + – Studenten voltooien werk of stages, georganiseerd door hun Belgische universiteit.
  • Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) op Cyprus – Studenten krijgen inzicht in het beleid en de prioriteiten van UNDP via de programma’s Action for Cooperation and Trust (UNDP-ACT) en Partnership for the Future (UNDP-PFF) van de Verenigde Naties. Het is gericht op studenten in: conflictoplossing; economie; internationale relaties; sociologie; openbare of zakelijke administratie; en milieustudies.

  Meld je gauw aan door de button hieronder, want het is gratis en makkelijk.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst meld mij gratis aan erop

  Cypriotische visa

  EU-burgers hebben geen visum of werkvergunning nodig om te wonen en werken in Cyprus, maar mensen die langer dan drie maanden blijven, moeten een registratiebewijs aanvragen.

  Als je een certificaat wilt behalen, moet je bewijzen dat je werk hebt gevonden en over de financiële middelen beschikt om jezelf te ondersteunen. Je moet ook een Alien Registration Card (ARC) en een sofinummer aanvragen. Vraag deze meteen aan bij aankomst.

  Een visum voor een verblijf van een jaar is meestal geschikt voor niet-EU-burgers die werk zoeken. Ze moeten worden ondersteund door brieven van jouw werkgever – of van een accountant of een advocaat, als je toevallig een zelfstandige bent. Neem contact op met de Cypriotische ambassade in jouw land van herkomst voor meer informatie over werkvisa voor niet-EU-onderdanen.

  Taalvereisten

  Engels wordt overal in Cyprus gesproken, maar voor veel jobs moet je Grieks spreken. Gelukkig zijn de meeste banen die wij aanbieden in het Vlaams of Nederlands dus kun je altijd wel aan de slag om te werken in het buitenland.

  Je zou een cursus Grieks kunnen volgen terwijl je in je eigen land bent of waneer je in Cyprus bent. Er worden lessen gegeven door het ministerie van Onderwijs en Cultuur, universiteiten en particuliere talenscholen.

  Afbeelding infographic leven in Cyprus

  Hoe je jouw Belgische kwalificaties aan werkgevers kunt uitleggen

  Werkgevers erkennen meestal Vlaamse kwalificaties, omdat het Cypriotische onderwijssysteem veel overeenkomsten vertoont, maar je moet duidelijk maken dat dit het geval is voordat je jouw aanvraag indient.

  Je, of jouw werkgever, kan meer informatie vinden op ENIC-NARIC of Europa – kwalificaties voor werk.

  Hoe het is om op Cyprus te werken

  Het gemiddelde loon in het land is vrij laag, maar dat geldt ook voor de levensonderhoudskosten. De werkweek loopt van maandag t/m vrijdag, en de uren zijn over het algemeen 40 per week.

  Afhankelijk van waar je werkt en jouw dienstduur, heb je recht op tussen de 20 en 24 dagen betaald vakantieverlof per jaar.

  Schrijf je nu gratis in, omdat we dan een geschikte job voor je kunnen vinden om te werken in Cyprus of ergens anders in het buitenland.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst ja, ik schrijf me gratis in erop