1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (541 stemmen, gemiddeld: 4,12 van de 5)
Laden...

Ben je op zoek naar de uitdaging van jouw leven? Of wil je iets op je cv kunnen zetten waarmee je echt uit kunt blinken in de toekomst? Dan is werken in China een interessante optie.

Dit is het land van de sterk opkomende economieën in de steden, terwijl de cultuur en de geschiedenis van het land nog altijd ademt buiten de steden.

Afbeelding werken in China vacatures mooie tempel in de bergen

Ga je aan het werk in een van de grotere steden, zoals Peking, dan kun je je prima redden met Engels. Is het verstandig om je ook te verdiepen in het Chinees?

Wil je zien welke vacatures in het buitenland we op dit moment allemaal aanbieden? Klik dan op onderstaande knop en ontdek meer.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

Werkvergunning en visum voor een job

China is zonder enige twijfel geen EU-land en dat betekent dat je een visum nodig hebt voordat je vertrekt. Het is verstandig om je van tevoren in te laten lichten, want de regels rond het aanvragen veranderen met grote regelmaat.

Wil je aan het werk in China, dan zal je direct een werkvisum aan moeten vragen. De plaatselijke werkgevers kunnen je hiermee helpen.

Kom je het land binnen met een toeristenvisum en wil je aan het werk, dan moet je eerst het land uit om met een ander visum weer de grens over te komen.

Zoeken om te werken in China

Chinese bedrijven maken veel gebruik van het eigen netwerk om zo mensen te vinden voor een bepaalde functie.

Dit is de afgelopen jaren wel enigszins veranderd, maar het blijft belangrijk dat de mensen jouw naam kennen binnen de bedrijven.

Zorg er daarom voor dat je een strakke cv hebt waarin je aangeeft dat je leiding kunt geven en hard wilt werken. Dat is waar de Chinese bedrijven naar op zoek zijn.

Chinese cultuur

In China heerst nog altijd een sterke cultuur gebaseerd op rang. De mensen die boven jou werken of die ouder zijn dan jij, benader je met respect en spreek je uitsluitend met de achternaam aan.

Formele omgangsnormen en kledij zijn gebruikelijk op de werkvloer. Buiten het werk om heb je het makkelijker wanneer je uit een Europees land komt, de Chinezen willen graag vriendschappen sluiten met de mensen uit Europa.

Hierbij is de beheersing van het Chinees officieel niet nodig, maar het is handig wanneer je buiten de steden wilt gaan reizen, de weg wilt kunnen vinden, zelf boodschappen wilt doen of de Chinese buren wilt laten zien dat je interesse hebt in hun cultuur.

Je kunt dus veel met het Engels, maar het is zeker verstandig om je te verdiepen in de Chinese taal, al zijn het maar een paar woordjes om aan te tonen dat je respect hebt voor de cultuur van China.

Aan het werk in China

China is een uitdagend land om jobs te zoeken. De sterk opkomende internationale bedrijven en multinationals bieden genoeg kansen aan de mensen die hard willen werken in China.

Het blijft uiteraard een compleet andere cultuur met eigen normen en waarden, maar wanneer je lokale contacten kunt leggen zijn de mensen vaak bereid om je te helpen bij het ontdekken van dit land en de mogelijkheden die op elke straathoek te vinden zijn.

Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.