1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (572 stemmen, gemiddeld: 4,18 van de 5)
Laden...

Brazilië heeft een van de grootste opkomende economieën in Zuid-Amerika, maar heeft het lastig. De functies voor werken in Brazilië die vrijkomen voor ingenieurs en architecten kunnen niet allemaal ingedekt worden met de huidige arbeidsmarkt.

Dat is de reden waarom veel mensen uit Europa naar Brazilië kijken wanneer zij willen werken in het buitenland.

Afbeelding werken in Brazilie vacatures Rio de Janeiro

Het uitgestrekte land biedt genoeg mogelijkheden, maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten voordat je begint met het zoeken voor werken in Brazilië. Gebruik de knop hieronder om te zien welke jobs er op dit moment zijn voor werken in het buitenland.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

Visum nodig?

Net als bij alle andere landen buiten de Europese Unie heb je een visum nodig om naar Brazilië te gaan voor werk. Hiervoor heb je een geldig paspoort nodig dat ook de komende zes maanden nog geldt. Wanneer je in Brazilië komt krijg je een visum voor 90 dagen dat eenmaal verlengd kan worden met dezelfde periode.

Wil je aan het werk gaan in Brazilië, dan heb je een verblijfsvergunning nodig. Wanneer je geen verblijfsvergunning hebt, mag je officieel nergens aan het werk.

Werk vinden in Brazilië

Er zijn veel banen beschikbaar voor ingenieurs en architecten, maar ook binnen andere beroepen staan vacatures open die niet vervuld kunnen worden.

Voor de plaatselijke bedrijven is het echter niet eenvoudig om mensen vanuit het buitenland aan te trekken, want Brazilië beschermt de eigen bevolking. De werkgever moet eerst aan kunnen tonen dat de vacature niet ingevuld kan worden door een Braziliaan voordat zij buitenlanders aan mogen nemen.

Aan het werk op uitnodiging

De makkelijkste manier om aan het werk te gaan in Brazilië is door van tevoren al een baan te regelen bij een internationaal bedrijf in Brazilië.

Het voordeel is dat zo’n bedrijf het visum kan regelen en de verblijfsvergunning voor je aan kan vragen. Aangezien je dan al een baangarantie hebt zorgt dit voor een snellere procedure en een grotere kans op succes. 

Om een grotere kans te maken op werk en meer contacten te leggen met de plaatselijke bevolking is het aan te raden om Portugees te leren. Vooral omdat de meeste mensen hier geen Engels kunnen, of de taal slechts gebrekkig beheersen.

Wil je jobs vinden bij een plaatselijk bedrijf, stuur dan niet alleen je cv op met een brief, maar ga persoonlijk langs om contact te maken. Dat is het gebruik in Brazilië.

Een land van tegenstellingen

Brazilië is een interessant land met een groeiende economie, maar dit heeft vooral betrekking op de steden. Buiten de steden heerst nog veel armoede en daar is dan ook veel minder werk te vinden. Voor de buitenlanders die op zoek zijn naar werk zijn de steden dus het meest interessant.

Werken in Brazilië

Brazilië is een groot land met veel tegenstellingen en een rijke cultuur. Er is veel werk te vinden voor de mensen die niet bang zijn voor uitdagingen en die de tijd nemen om alles goed voor te bereiden.

Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.