1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (748 stemmen, gemiddeld: 4,43 van de 5)
Laden...

Het is een grote droom voor velen die een baan in het buitenland ambiëren; werken in Australië. Met name als je er behoefte aan hebt helemaal aan de andere kant van de wereld jouw carrière vorm te geven, is Australië bij uitstek een land met vele mogelijkheden.

Er zijn in Australië diverse bedrijven gevestigd die interessante functies aanbieden. Zoals bij grote internationale bedrijven die belangrijke deuren voor je kunnen openen.

Afbeelding werken in Australië vacatures je ziet kangeroe op strand

Mocht je jobs in dit land overwegen, denk dan wel aan de administratieve procedures die je hiervoor moet volgen. Kijk daarbij ook naar de kwalificaties die nodig zijn om bepaalde functies daar uit te oefenen.

Hoewel het land erg veel te bieden heeft, stelt het ook behoorlijke eisen voor buitenlanders die daar komen werken. Bekijk via de knop hieronder welke vacatures we op dit moment allemaal aanbieden in het buitenland.

Afbeelding van Knop met de tekst nu bekijken, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

De juiste papieren

Australië is niet het gemakkelijkste land om te gaan werken door alle regels rondom het visum. Zoek daarom goed uit, als je een baan op het oog hebt in dit land, wat je moet regelen voor jouw visum.

Of nog beter, hoe je deze snel binnenhaalt. De eisen hangen erg af van het type visum en als jij daar gaat werken zullen er bepaalde regels gelden die je beslist moet weten. Met de ‘visa wizard’ is het eenvoudig te achterhalen wat je nodig hebt.

Deze is te vinden op de website van de immigratiedienst. Denk daarbij ook aan de steun van je werkgever of een familielid in Australië als je daarheen gaat. Dit kan ervoor zorgen dat de procedure rondom jouw visum sneller verloopt.

Let op, wil jij naast je werk ook een rondreis maken? Dan gelden hiervoor weer andere eisen. 

Hoe ga jij werken in Australië?

TIP: Wist je dat we ook leuke vacatures in andere prachtige landen aanbieden? Bekijk het via deze link, want het kan makkelijker in andere landen en je kunt er heel goed leven.

Er bestaan allerlei soorten banen om te werken in Australië. Hoe jij je tijd hier wilt doorbrengen is geheel aan jou. De een wil zijn carrière gewoon daar voortzetten en daar een functie uitvoeren als analist, controller of manager.

De ander kijkt ernaar uit het avontuur meer op te zoeken en het werken te combineren met reizen. Het is tenslotte een ideale plek om rond te trekken, oftewel te backpacken.

Dit is te combineren met banen als horecawerk, werken op een boerderij of als au pair. Met een ‘kantoorbaan’ is het rondreizen natuurlijk niet uitgesloten. Bedenk daarom goed wat jouw doel wordt in Australië en werk deze stappen goed uit. 

Populaire sites voor vacatures in Australie zijn:

Sites voor zomerbaantjes of vrijwilligerswerk in Australië: 

Voor de avonturier

Ben jij zo avontuurlijk ingesteld door pas in het land zelf op zoek te gaan naar een baan? Zoek dan goed uit wat je nodig hebt om hier aan de slag te gaan. Zorg ervoor dat je CV in het Engels is opgemaakt en dat je een tax file number aanvraagt bij aankomst.

Het is erg spannend om pas bij aankomst op zoek te gaan naar werk. Zorg ervoor dat alle benodigde informatie op zak hebt, om goed voorbereid te zijn als je daar een gesprek aangaat.

Denk ook aan het aanleveren van de juiste referenties van je eerdere werkgevers. Een goede voorbereiding geeft voor je Australische werkgever al aan dat jij je zaakjes op orde hebt en serieuze interesse hebt om voor hen te komen werken. 

Voor de carrière-boost

Ga jij naar Australië om nog verder te komen in jouw carrière en neem je een drukke functie bij een groot bedrijf aan? Lees je dan ook goed in over de cultuur van het land. Het werken lijkt wellicht heel eenvoudig.

Misschien ben je al veel gewend op een werkvloer. Maar bij een nieuwe baan in het buitenland komt nog meer bij kijken. Leer de mentaliteit en cultuur kennen van een land en ook hoe je iedereen benadert en aanspreekt.

Zorg ervoor dat je niet te formeel of te informeel op de verkeerde momenten bent. Je zal moeten wennen aan de nieuwe collega’s, het nieuwe bedrijf en het nieuwe land.

Juist deze vernieuwende ervaringen zorgen ervoor dat jouw carrière in een bijzondere beweging gezet wordt. Alles wat je leert in Australië neem je mee naar je volgende baan en zal voor je spreken als je weer voor een nieuwe functie gaat solliciteren.

Een goede voorbereiding

Welke baan je ook aanpakt om te werken in Australië, het vereist hoe dan ook een goede voorbereiding. Als is het maar om de juiste papieren op orde te hebben voor je visum. Daarnaast is het handig goed op de hoogte te zijn van wat van je verwacht wordt, als je daar eenmaal bent gearriveerd.

Wat moet bij je hebben als je naar uitzendbureau gaat? Wat vragen ze als je op sollicitatiegesprek bent? En wat heb je nodig op je eerste werkdag? Met het actief zoeken naar de juiste antwoorden ga je sterker dit avontuur in Australië tegemoet.

Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.